E diel, 5 Shkurt, 2023

Zhvillimi i mushkërive te foshnjet pas lindjes, gjithçka që duhet të dini

- Advertisement -

Një nga pjesët më të rëndësishme të zhvillimit të foshnjes suaj janë mushkëritë.


Mushkëritë e zhvilluara plotësisht janë një nga faktorët kryesore dhe esencial për jetën e foshnjes jashtë mitrës shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

- Advertisement -

Zhvillimi i mushkërive te foshnja ndodh në pesë faza të ndryshme.Gjatë muajit të fundit, mushkëritë e foshnjës zhvillojnë pjesën më të madhe të zhvillimit që u nevojitet për të funksionuar jashtë mitrës.

Mushkëritë janë unike, pasi janë një nga sistemet e vetme në trup që qëndrojnë kryesisht në gjumë deri në lindje.Çdo sistem tjetër është plotësisht në funksionim edhe kur foshnja është akoma në mitër.

Kur zhvillohen plotësisht mushkëritë e foshnjeve?

- Advertisement -

Revista e Fiziologjisë shpjegoi një fakt të interesant në vitin 1984 se, mushkëritë e foshnjeve, megjithëse plotësisht funksionale, në të vërtetë ende nuk konsiderohen teknikisht të zhvilluara edhe për një kohë të plotë.

Faza e fundit e zhvillimit të mushkërive do të vazhdojë nga java e 36-të e gjatë vitit të parë të jetës së fëmijës.

Gjatë 3 viteve të para të jetës, mushkëritë vazhdojnë zhvillimin e tyre dhe të pjeken në strukturën mushkërive si të rriturve.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...