E martë, 22 Qershor, 2021

Viti shkollor përfundon më 2 korrik

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci ka bërë të ditur se viti shkollor do të përfundojë më 2 korrik.


Nagavci në një konferencë për media po ashtu bëri të ditur se Testi i maturës do të mbahet më 26 qershor.

“Udhëzimi administrativ që është në fuqi e ka paraparë përfundimin më 10 qershor por për shkak të pushimit pranveror dhe vendimin që kemi marrë për organizimin e pushimit veror është zgjatur mësimi deri më 8 korrik. Përkundër kësaj, nga raportimet nga komunat dhe disa ditë janë zëvendësuar të shtunave dhe mësimi do të zgjatë deri më 2 korrik”, tregoi Nagavci.

Më tej ministrja bëri të ditur se deri në fund të vitit shkollor mësimi do të vazhdojë sipas skenarëve dhe rekomandimeve të IKSHPK-së.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesit e një shkolle në Angli bëhen hit në internet pas vallëzimit të veçantë që bëjnë

Stafi në një shkollë në Suffolk të Anglisë është bërë viral pasi postuan një...

Leximi me zë rrit performancën e fëmijëve në shkollë dhe i bën më të aftë të përballen me jetën

Leximi me zë të lartë i ndihmon fëmijët të jenë më të mirë në...

Dita e Paqes, të hënën pushim për shkollat në Kosovë

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ka kërkuar nga Drejtoritë Komunale të...

Eksperimenti i mësueses me patatet, ky është leksioni më i bukur për urrejtjen

Një mësuese kishte vendosur t’u jepte një mësim nxënësve nëpërmjet një loje. Mësuesja i...