E enjte, 30 Mars, 2023

Valza, gjimnastja e trofeve në garat ndërkombëtare

- Advertisement1-

Ka vetëm katër vjet prej se ushtron në gjimnastikë, por medalje ka fituar thuajse në secilin vend ku ka garuar.


Këto medalje Valza Rama i ka ekspozuar në dhomën e saj, për ta rikujtuar përherë ngazëllimin e përjetuar sa herë që ishte shpërblyer.

- Advertisement -

“Kam katër vjet prej se ushtroj gjimnastikë. I kam disa medalje që i kam marrë në gara ndërkombëtare. Kam qenë në gara në Itali, Slloveni dhe Greqi”, thekson 14-vjeçarja.
Gjimnastja nga Hajvalia thotë se në hapat e parë nuk kishte njohuri për këtë sport, por thekson se përkushtimi në stërvitje ia shtroi rrugën drejt suksesit.

Për të shkuar deri te salla e stërvitjeve përcillet nga babai i cili e shoqëron në të shumtën e rasteve.

Me të hyrë në sallë ajo shndërrohet në një gjimnaste që në thelb i njeh teknikat e këtij sporti.

- Advertisement -

Eleganca prej sportisteje e zbatimi me përpikëri i disiplinave që i kërkon gjimnastika e dalluan Valzën në syrin e trajnerëve.

“Valza ka qenë ndër sportistet e para që ka ardhur në Klubin e Gjimnastikës “Elita”. Që kur ka hyr në këtë sallë është vërejtur fiziku, eleganca e saj. Natyrisht stërvitjet e para janë më të vështira, por puna e saj ka dhënë rezultat”, shprehet trajnerja Abeliana Bregu.

Përkrahja nga prindërit nuk i kishte munguar në asnjë moment gjimnastes nga Hajvalia.

- Advertisement -

“Si prind i kisha sugjeruar të gjithë prindërit që fëmijëve të tyre në bazë të talentit t’iu ndihmojnë në krejt format. Valëza që prej fillimit e ka pasur përkrahjen time dhe do ta ketë gjithmonë”, është shprehur babai i gjimnastes.

Stërvitjet Valza i kryen tri deri në katër herë gjatë javës, ndërsa më intensive ato i ka kur janë në pyetje paraqitjet jashtë vendit.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...