E mërkurë, 29 Mars, 2023

Vakti i parë joqumështor: Njiheni fëmijën me drithëra

- Advertisement1-

Qullët e drithërave përmbajnë vitamina dhe minerale të nevojshme për zhvillimin e duhur të foshnjës


Sasia adekuate e hekurit që i karakterizon ato ndikon në zhvillimin e duhur të imunitetit.

- Advertisement -

Drithërat gjithashtu përmbajnë fibra, të cilat janë të dobishme për shëndetin dhe punën e zorrëve të foshnjës dhe rregullimin e jashtëqitjes. Ato gjithashtu përmbajnë vitaminë D, vitaminë B dhe vitamina të tjera nga familja e vitaminave, transmeton Telegrafi.

Si të zgjidhni drithërat për vaktin e parë joqumështor?

Për foshnjat që ushqehen vetëm me qumësht gjiri, këshilla është të aplikojnë drithëra joqumështorë. Ato mund të përgatiten me ujë ose qumësht nga gjiri i nënës.

- Advertisement -

Sigurisht që është e rëndësishme që edhe nëse i përgatiteni me ujë, të shtoni pak qumësht gjiri për ta afruar shijen.

Për foshnjat që përdorin një formulë të adaptuar të qumështit në dietën e tyre, qoftë si shtesë ose si lloji i vetëm i dietës, këshilla është të aplikojnë drithëra qumështi.

Drithërat e qumështit kanë një formulë në përbërjen e tyre. Sigurisht që foshnjat që pinë formulë mund të hanë edhe drithëra joqumështorë dhe ju mund t’i përgatisni ato ose me ujë ose me formulë.

- Advertisement -

Ju mund të përgatisni drithëra qumështi me një formulë, përsëri në këtë mënyrë ne e sjellim fëmijën më afër shijes së njohur me shijen e ushqimeve të reja.

Drithërat pa gluten janë të destinuara për përdorim deri në muajin e gjashtë, ndërsa pas muajit të gjashtë futen drithërat me gluten.

Drithërat fillestarë janë orizi dhe drithërat e misrit, ndërsa pas muajit të gjashtë, tërshëra, elbi dhe thekra përfshihen në dietë.

Futja e ushqimeve të reja në menynë e foshnjës është gjithmonë një periudhë sfiduese, sepse në fillim foshnja mund të mos pajtohet dhe të pranojë shijet dhe qëndrueshmërinë e re. Por nuk duhet të lejojmë që kjo të na dekurarojë!

Këshilla për prindërit është të jenë këmbëngulës dhe këmbëngulës. Foshnja në të vërtetë reagon ndaj këmbënguljes, shijes dhe aromës dhe duhet pak kohë për t’u mësuar me to.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...