E mërkurë, 23 Qershor, 2021

Të dua, asnjëherë nuk është e tepërt: 8 gjëra që duhet t’ua thoni çdo ditë fëmijëve tuaj

Rritja e fëmijëve nuk është një detyrë e lehtë. Prindërimi vjen me shumë sfida. Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të rriten për të qenë njerëz të sjellshëm dhe frymëzues. Sidoqoftë, të jesh prind kërkon gjithashtu besim dhe respekt dhe kjo nuk mund të mësohet nga librat.

Prindërit janë mësuesit e parë të fëmijëve të tyre. Mënyra se si ndërveproni me fëmijët ndikon tek ata gjatë gjithë jetës. Nëse dëshironi që fëmija juaj të edukohet mirë , ju duhet të investoni shumë nga koha juaj te ata.

Më poshtë ju listojmë tetë fraza që duhet t’i thoni fëmijëve tuaj çdo ditë:

1– Është në rregull, thjeshtë provoje përsëri . Kur e thoni këtë frazë, ju u mësoni fëmijëve tuaj se nuk duhet të frikësohen nga gabimet.

2- Unë të dua. Asnjëherë kjo frazë nuk është e tepërt. Thojini sa më shumë herë gjatë ditës fjalët magjike të dua.

3- Më ka marrë malli për ty . Kjo e bën fëmijën tuaj të kuptojë që kur nuk mund të shihni njëri-tjetrin, ju mendoni për të gjatë gjithë kohës.

4- Unë jam e lumtur që të kam ty. Kur e thoni, fëmija juaj beson se ai është personi më i veçantë për ju.

5- Unë besoj në ty dhe e di që mund ta bësh atë. Nëse fëmija juaj duhet të merret me disa sfida, kjo e bën atë të ndjehet më i sigurt duke ditur që prindërit e tij i besojnë.

6- Je i veçantë për mua. Kjo frazë tregon se ju e vlerësoni fëmijën tuaj më shumë se çdo gjë tjetër.

7- Jam krenar për ty. Kur e thoni, fëmija juaj bëhet më i sigurt në vetvete.

8- Faleminderit. Kjo jo vetëm që e mëson fëmijën tuaj se si të jetë i sjellshëm, por gjithashtu tregon se ju e vlerësoni për atë që bën.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

“Sozia” e kryeministrit britanik është një bebe 4-muajshe

David Doronina është padyshim një nga foshnjet më të famshme në Britani të Madhe....

Dorita Sopa – ju prezantojmë me 8-vjeçaren nga Ferizaj që ka interesim të jashtëzakonshëm për astrologjinë

Nuk është e rrallë që në kohën që po jetojmë të hasim në fëmijë...

Pse nuk duhet t’u thuhet fëmijëve se nuk mund t’ia plotësoni ndonjë dëshirë?

Ekspertët paralajmërojnë prindërit se në situatat kur një fëmijë dëshiron t’i blini diçka, ata...

Prindër kujdes! Fëmijët nuk i tolerojnë lehtë dëmet e diellit

Stina e verës jo gjithmonë përkthehet në qef, argëtim dhe shplodhje. Në disa raste...