E premte, 24 Mars, 2023

Studimi: Njerëzit që kanë dy fëmijë jetojnë më gjatë

- Advertisement1-

Një studim i ri ka treguar se njerëzit që kanë dy fëmijë jetojnë më gjatë.


Ata arritën në përfundimin se për shkak të mbështetjes nga djemtë dhe vajzat e tyre, stresi nga prindërit e moshuar kanë më shumë të ngjarë të jetë më i ulët duke çuar kështu në një jetë më të gjatë. Edhe birësimi mund të ketë përfitime të konsiderueshme.

- Advertisement -

Gratë që adoptuan 2 fëmijë kishin një jetë edhe më të gjatë krahasuar me nënat biologjike. Një përfundim tjetër mjaft interesant është se adoptimi i një fëmije duket se shton 3 vite më shumë jetë tek nëna. Adoptimi i 2 ose 3 fëmijëve shtoi 5 vjet në jetën e tyre. Kjo mund të shpjegohet edhe nga mbështetja që fëmijët u japin prindërve në një moshë të vjetër.

Ky është një lajm tërheqës për nënat dhe baballarët e ardhshëm që dëshirojnë të mirëpresin djem dhe vajza. Ajo që është edhe më befasuese është ndikimi që duket se ka birësimi i fëmijëve me prejardhje të ndryshme kulturore në jetën e një prindi. Nënat dhe baballarët që adoptuan fëmijë ndërkombëtarisht kishin një jetë më të gjatë krahasuar me ato që birësuan fëmijë nga i njëjti vend. /abcnews.al

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...