E diel, 29 Janar, 2023

Studenti i UP-së publikon punim në revistën më me renome në botë

- Advertisement -

Studenti i UP-së, Rilind Shala ka publikuar punim në revistën më të rankuar në botë në Fizioterapi dhe Mjekësi Sportive, British Journal of Sports Medicine

Revista është e para në botë nga 262 revista të këtij drejtimi, sipas platformës Scopus, me impact factor 13.8.

- Advertisement -

Rilind Shala është student i vitit të parë, drejtimi Master Shkencor në Fizioterapi, pranë Fakultetit të Mjekësisë – Universiteti i Prishtinës.

Padyshim që është një arritje shumë e lartë shkencore si për Universitetin e Prishtinës, ashtu edhe për Katedrën e Fizioterapisë që përmendet në revistën me renome ndërkombëtare dhe që ka kriterin e pranimit të një punimi me vetëm 18%.

Për Rilindin ky nuk është punimi i parë, pasi që i ka edhe 4 punime tjera shkencore në revista ndërkombëtare si autor i parë – korrespodent, e që ndikon drejtpërsëdrejti në ngritjen e pozitës së UP-së në ranglistën botërore.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...