E enjte, 9 Shkurt, 2023

Si të parandaloni problemet e të ngrënit tek fëmijët

- Advertisement -

Dietat e balancuara që janë të pasura me minerale dhe lëndë ushqyese sigurojnë që fëmijët tuaj të rriten me zakone të shëndetshme.

Përveç kësaj, ndihmon në parandalimin e problemeve dietike. Përfshirja e këtyre ushqimeve në dietën e tyre është një nga sfidat me të cilat përballen prindërit.

- Advertisement -

Prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për shenjat, pasi të gjitha këto mund të jenë potencialisht tregues të problemeve të mundshme dietike në të ardhmen.

Ata janë të imët për moshën e tyre.

Vështirësi në kalimin nga ushqyerja me gji në konsumin e ushqimit të ngurtë.

- Advertisement -

Dhimbje kur ha ose kur prindërit e detyrojnë të hajë.

Disiplinë e tepruar kur hahet. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur fëmijët hanë vetëm ose pa stimuj.

Lëndime, të tilla si lëndime në gojë ose që janë mbytur më parë. Kjo i bën fëmijët të kenë frikë të hanë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...