E enjte, 9 Shkurt, 2023

Shkarkohet drejtoresha e Gjimnazit “Frang Bardhi”, Zybejde Gogolli-Latifi

- Advertisement -

Drejtoresha e Gjimnazit “Frang Bardhi” në Mitrovicë, Zybejde Gogolli-Latifi nuk do ulet më në karrigen e drejtorit. Kjo pasi siç mëson ekskluzivisht “Mitropol” nga burimet e veta brenda Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, e njejta do shkarkohet nga kjo pozitë për shkak se nuk ka bazë ligjore të jetë drejtoreshë.

Ky vendim u mor nga Këshilli i Pavarur Mbikqyrës për Ankesa dhe Parashtresa, këshill ky që është instanca më e lartë vendimmarrëse.

- Advertisement -

Raportohet se deri tek vendimi erdhi pas ankesës së Luan Mehmetit, drejtorit aktual të shkollës fillore “Migjeni”, i cili në konkursin e tri viteve më parë për drejtor në gjimnaz kishte aplikuar në të njejtën kohë me drejtoreshën Gogolli-Latifi.

Kërkesa e Mehmetit u vlerësua si legjitime nga KPMAP, tri vite pasi ushtroi ankesën, meqë Gogolli-Latifi nuk plotëson kriteriumet e kërkuara për emërim në pozitën e drejtorit.

Në kuadër të kualifikimeve të kërkuara për emërim në këtë pozitë ishin masteri në menaxhim, apo 360 orë trajnime të mbajtura në këtë fushë, kriter ky që nuk e kishte plotësuar drejtoresha e emëruar para 3 vitesh, meqë ajo kishte përfunduar vetëm një trajnim 3 ditor, dhe jo 360 orë siç kërkohej me ligj.

- Advertisement -

Vendimi siç mëson “Mitropol” u mor dy ditë më parë, por drejtoresha e Arsimit në Komunën e Mitrovicës, Drita Kadriu, nuk ka proceduar ende me vendimin, pasi ndodhet në pushim vjetor.

Numri i Kadriut ishte i paçasshëm kur u kontaktua nga “Mitropol”, gjersa për ekzekutim të vendimit ka afat prej dy javësh.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...