E shtunë, 1 Prill, 2023

Sa kohë duhet të kalosh me fëmijët?

- Advertisement1-

Shumë prindër kanë një pyetje në mendje, që mundohen t’i japin shpjegim në mënyrën e tyre. Sa kohë duhet të kaloj me fëmijën? Për këtë pyetje përgjigja është një dhe e vetme. Sa të doni!


Por mos harroni të bëni dallimin mes asaj që ka vërtetë nevojë fëmija dhe rregullave të shoqërisë që ju bëjnë shpesh të shkoni drejt ‘prindërimit intensiv’, siç e quajnë psikologët.

- Advertisement -

Prindërit bëhen pjesë e kësaj kategorie kur i kushtojnë fëmijëve aq shumë kohë nga dita, sa harrojnë veten, punën dhe padashje fillojnë të ndikojnë negativisht në mënyrën si fëmija rritet, duke mos i lënë liri të jetë vetja.

Këshilla e psikologëve është vetëm një: Gjeni balancën mes jetës suaj dhe të fëmijës.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...