E mërkurë, 29 Mars, 2023

Rrahman Jasharaj: Vlera e koeficientit 105 nuk është ajo që kemi pritur, kemi shpresuar 120

- Advertisement1-

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit (SBASHK), Rrahman Jasharaj ka folur për herë të parë për koeficientin e pagave prej 105 eurosh, i përcaktuar nga Qeveria e Kosovës.

Jasharaj ka thënë se ky koeficient nuk është ai që mësimdhënësit kanë shpresuar dhe se janë të pakënaqur.

- Advertisement -

“Vlera e koeficientit 105 nuk është ajo që kemi pritur. Kemi shpresuar se do të jetë 120 euro dhe jemi të pakënaqur me këtë koeficient. Vlera 105 po krijon një ngritje dikund mesatarisht 100 euro”, ka thënë Jasharaj për IndeksOnline.

I pari i SBASHK ka thënë se kërkesën për ndryshim të koeficientit nuk do ta dërgojnë tek Avokati i Popullit për Kushtetuese.

Sipas tij, nëse dërgohet do të këtë përsëri përplasje e mospajtime.

- Advertisement -

“Duke e parë që 90% të punësuarve në arsim iu është bëre një ngritje e caktuar. Ajo që mund të them zyrtarisht në emër të SBASHK-ut, që Sindikata nuk do ta dërgojë kërkesën të Avokati i Popullit për Kushtetuese. Konsiderojmë që më mirë është që të kemi një ligj të pagave më në fund pas gjithë këtyre grevave, me dëshirë dhe shpresë që vlera e koeficientit do të shënojë ngritje graduale”, vijojë Kryetari i SBASHK-ut.

Ai ndër tjera tha se janë të gëzuar që punëtorët tekniko-ndihmës që kanë qenë me paga tejet të vogla të kenë një rritje të mirë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...