E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Regjistrat në shkolla, vlerësimet dhe të dhënat e nxënësve do të kalojnë në E-Albania

- Advertisement -

Sezonin e parë, nxënësit dhe mësuesit në shkollat e vendit e kanë mbyllur pa regjistra, ndërkohë që çdo e dhënë për vlerësimin e nxënësve është ruajtur në mënyrë alternative nga arsimtarët.”


Heqja e regjistrave nga shkollat është bërë pasi notat do të hidhen në një sistem të ri elektronik. Grupe të vogla mësuesish kanë nisur trajnimin që i gjithë informacioni i nxënësve, si notat apo vlerësime të tjera, të kalojnë elektronikisht në platformën E-Albania.

- Advertisement -

“Kur po hyjmë në muajin e katërt nga nisja e vitit të ri arsimor, ende nëpër shkollat në të gjithë Shqipërinë nuk kanë shkuar regjistra.”

Sezoni i parë i shkollës, aktualisht figuron vetëm në këto dokumente të cilat pritet që më pas, të ruhen zyrtarisht duke u shkaktuar një punë e lodhje të dyfishtë mësuesve.

- Advertisement -

Por çfarë pritet të ndodhë?

Mësuesit në disa shkolla në kryeqytet janë njoftuar se të dhëna do të kalojnë elektornikisht dhe do të aksesohen përmes portalit qeveritar E Albania.

Pavarësisht këtij njoftimi, procesi duket se do përgatitje edhe pse ende nuk ka nisur trajnimi në masë i mësuesve. Aktualisht po punohet nga ministria vetëm me grupe të vogla, e më pas do do të shtrihet në në të gjitha shkollat e vendit.

- Advertisement -

Bëhet fjalë për ngritjen e një regjistri elektronik që të gjitha të dhënat e nxënësve do të shëprndahen përmes E-Albania, si dëftesat apo edhe notat e përditshme.

Mësohet gjithashtu se edhe prindërve u është kërkuar që të dorëzojnë pranë drejtorive të shkollave dëftesën e një viti më parë të nxënësve për të nisur regjistrimin e tyre.

Ky ndryshim i sistemit vjen menjëherë pas kalimit të regjistrimit të nxënësve përmes ealbania,m proces i cili hasi probleme të vazhdueshme e për pasojë edhe shtyrje të regjistrimit.

Megjithatë mbetet për tu parë, nëse të njëjtat vështirësi mësuesit do ti kenë edhe në këtë shërbim të ri i cili është emëruar si sistemi i menaxhimit të informacionit për arsimin parauniversitar.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

SBAShK-u lëshon pe: Ta pezullojmë grevën deri në janar, mësimi të fillojë më 3 tetor

Janë bërë 1 muaj e tri ditë, që kur ka filluar greva nga Bashkimi...

SHBASHK-u fillon të marr mendimin e anëtarësisë për pezullimin e grevës

Sindikata e Bashkuar e Arsimit është duke shqyrtuar mundësinë e pezullimit të grevës, ka...

Me një abetare të madhe, aksion para Ministrisë së Arsimit

Aleanca e të Rinjve të Kosovës ka zhvilluar një aksion simbolik para Ministrisë së...

Edhe një mërgimtar tjetër i gatshëm t’ua jap nga 100 euro mësuesve

Mërgimtarët po vazhdojnë të tregojnë gatishmëri për t’i ndihmuar mësuesit kosovar. Edhe Fitim Krasniqi, nga...