E mërkurë, 28 Korrik, 2021

Pse nuk duhet t’u thuhet fëmijëve se nuk mund t’ia plotësoni ndonjë dëshirë?

Ekspertët paralajmërojnë prindërit se në situatat kur një fëmijë dëshiron t’i blini diçka, ata nuk duhet të thonë ‘nuk mundem’, sepse do të ketë pasoja negative në qëndrimin e fëmijëve ndaj parave.


Fëmijët duhet të mësojnë të dallojnë mundësitë financiare të prindërve dhe të mësojnë të marrin vendime të mira rreth parave, në atë mënyrë që të dinë se kur mund të marrin vendimin e duhur nëse do ta blejnë ose jo atë që e kërkojnë, transmeton Telegrafi.

Kështu që në vend të ‘nuk mundet’, përpiquni të blini diçka në situata kur fëmija juaj ju sulmon:

– Kjo nuk është në planin tonë të shpenzimeve.
– Nëse e blejmë, duhet të heqim dorë nga X gjëra.
– Nuk mendoj se kjo është një mënyrë e mirë për t’i shpenzuar paratë tona.

Biseda të tilla ndihmojnë për ta mësuar fëmijën me vendimet për përdorimin e parave.

Kur mësojmë fëmijën të mbyllë çezmën ndërsa lan dhëmbët, mesazhi është i qartë – uji është i çmuar. Fëmija gjithashtu duhet të mësohet të fikë dritën kur del nga dhoma dhe që unë di të përdor mirë çdo para se ta shpenzoj.

Ju mund të filloni ta mësoni fëmijën tuaj për vlerën e parave para se të mbushë tre vjeç sepse ata do të mësojnë për paratë në të njëjtën mënyrë siç mësohet edhe gjuha. Ai ju shikon, ju dëgjon dhe ju kopjon.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

“100 pelena dhe 6 litra qumësht në ditë”, rekordmenia tregon si është të lindësh dhe mbash 9 fëmijë

Një grua që lindi nëntë foshnja më 5 maj, ka zbuluar se si po...

Gjyshja heroinë: Shikoni si e shpëton foshnjën që bie nga kati i dytë

Një gjyshe ka fituar epitetin e heroinës, pasi me tërë forcën ka vrapuar për...

4 këshilla si ta përdorni klimën në veturë nëse udhëtoni me beben

Prindërit brengosen se a është e sigurt klima për fëmijë Gjithashtu, prindërit kryesisht nuk janë...

Sapo kishte lindur, përkeqësohet shëndeti i foshnjës në Tiranë, ndërron jetë në maternitet

Një foshnje ka ndërruar jetë sapo ka lindur në një maternitet në Tiranë, shkruan...