E diel, 5 Shkurt, 2023

Pse kjo këngë Krishtlindjesh po dëgjohet më shumë gjatë këtyre festave?

- Advertisement -

Këngët e festave të Krishtlindjeve zakonisht na shkaktojnë emocione të ndryshme.

Siodomos për vitin 2020, i cili karakteriozohet nga sfidat e ashpra dhe nga festat larg njerëzve të dashur, ekziston një këngë që duket shumë kuptimplotë për këto festa: “Have Yourself a Merry Little Christmas”, teksti i së cilës flet në mënyrë të veçantë për ndjenjat e secilit prej nesh në këtë periudhë.

- Advertisement -

Në film, Esther (Garland) po i këndon motrës së saj më të vogël Tootie (Margaret O’Brien) për ta bërë atë të ndihet më mirë në lidhje me zhvendosjen e familjes nga St. Louis në New York; reagimi emocional i vajzës së re ndaj këngës, në fund të fundit, e bind babanë se familja duhet të qëndrojë aty ku është.

Por lidhja emocionale ka të bëjë me këtë pjesë të tekstit: “Një ditë së shpejti do të jemi të gjithë së bashku / Nëse fatet e lejojnë / Deri atëherë, do të duhet të përzihemi disi / Pra, bëjini vetes një Krishtlindje të vogël tani”.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Ka rezultuar që truri juaj nuk është i vetmi tregues i nivelit tuaj të...

Fëmijët e parë të familjeve janë më inteligjentë

Një studim gjerman shpjegon arsyen. Sipas tij, koeficienti i intelektit (IQ) ulet me 1,5%...

Përdoruesit e Twitter “të ndarë në dysh” rreth rezultatit të kësaj detyre matematikore

Në rrjetin social Twitter është nxitur një debat për shkak të një problemi matematikor...

Biologu kosovar zbulon insekt të rrallë në Kosovë, e quan “njeriu i pamençur”

Në laboratorin e tij brenda Universitetit të Prishtinës, Halil Berisha po shikon me shumë...