E enjte, 9 Shkurt, 2023

Pse është qumështi i rëndësishëm për fëmijët e vegjël?

- Advertisement -

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve.

Qumështi dhe produketet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin ushqimor të fëmijëve sepse ndër të tjera me anë të konsumimit të tyre fëmijët konsumojnë sasi të mjaftueshme të Kalciumit , që është i domosdoshëm për formimin e struktures së fortë të eshtrave dhe për dhëmbë të shëndoshë.

- Advertisement -

Qumështi për fëmijë përmban përveq Kalciumit edhe disa materie tjera shtesë që stimulojnë rritjen e fëmijëve, nga të cilat ata shpesh nuk marrin mjaftueshëm, e që janë të domosdoshme në këtë fazë të rritjes dhe të mësuarit për fëmijët.

Sipas Raportit të Ushqimit të vitit 2008 nga Shoqata gjermane e ushqimit, fëmijët e moshës prej 1- 3 vjet konsumojnë më tepër proteina, shumë pak acide yndyrore (Omega-3), shumë pak hekur, jod dhe vitaminë D. Qumështi për fëmijë përmban këto komponente të rritjes në sasi të mjaftueshme. Në vazhdim mund të gjeni për mbledhjen e llojeve të qumështit HIPP Combiotik® për fëmijë. Rekomandohet që fëmijët në fëmijërinë e hershme të konsumojnë çdo ditë 300-330 ml qumësht dhe produkte të qumështit- sipas mundësive të ndahen në 2-3 shujta në ditë.

Gjithashtu edhe fëmijët me intolerancë të laktozës duhet ti kushtojnë vëmendje konsumimit përkitazi moshës së tyre me këto komponente të rritjes. Për këta fëmijë është i përshtatshëm qumështi nga HIPP pa laktozë me reduktime të rrepta të laktozës (Përmbajtja <0,1 g për 100ml), që edhe te rastet e rënda të intolerancës ndaj laktozës , tretet lehtë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...