E shtunë, 25 Mars, 2023

Pse ana e majtë e fytyrës na bën të dukemi më tërheqës

- Advertisement1-

Në epokën e Facebook-ut, Twitter, Instagramit dhe TikTok-ut, të gjithë kemi një nevojë konstante për të dalë bukur nëpër foto.


Para një shkrepjeje, marrim në konsideratë shumë gjëra, por mbi të gjitha dritën dhe anën më të mirë të fytyrës, që me siguri është ana juaj e majtë.

- Advertisement -

Studime të shumta kanë arritur në përfundimin se është ana e majtë e fytyrës jo vetëm që është më fotozhenikja, por shpreh më shumë emocion, prandaj njerëzit preferojnë të shohin më shumë atë.

Profesorë në universitetin e Melburnit, pas një studimi të kryer me përdorues aktivë të rrjeteve sociale, arritën në përfundimin se pjesa më e madhe e tyre preferonin të nxirrnin më shumë anën e majtë të fytyrës nëpër foto. Në fakt, kjo anë perceptohet si më tërheqësja nga shumica e njerëzve.

- Advertisement -

Sipas kërkuesëve kjo anë e fytyrës shpreh më shumë emocione se tjetra dhe ata e shpjegojnë duke bërë lidhjen e mënyrës se si ndjesitë procesohen në tru.

Edhe në videon e mëposhtëme të TikTok-ut përdorues të ndryshëm shfaqen duke mbyllur me dorë secilën nga anët e fytyrës. Ana e majtë, shfaq atë çfarë ne projektojmë, ndërsa e djatha, mëyrën se si shohim veten.

Në anën e djathtë të trurit, ku kontrollohen muskujt e anës së majtë dominojnë emocionet. Ky mund të jetë shkaku kryesor pse njerëzit në mënyrë instiktive shfaqin anën e tyre të majtë sa herë u kërkohet të pozojnë për foto më shprehëse dhe anën e djathtë për një foto që kërkon t’i “fshehë ndjesitë”.

- Advertisement -

Edhe piktorët zgjedhin gjithnjë që portretet e tyre t’i pikturojnë duke shfaqur anën e majtë të fytyrës.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

LAJMI I FUNDIT: Gjendet 13-vjeçarja nga Kaçaniku

Është gjetur vajza 13 vjeçare nga Kaçaniku që u raportua e zhdukur. Njoftimi: YES✋🏼 Faleminderit Zotit dhe...

Nesër ekzekutohen pagesat për këto dy kategori në Kosovë

Ministria e Financave ka njoftuar se nesër do të ekzekutohen pagesat e skemave sociale...

Edhe punëtorët e sektorit privat kërkojnë shtesa: Pagat janë dyfish më të vogla

Federata Sindikale e Punëtorëve Teknikë të Sektorit Privat ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës...

Lindi pa duar, por 20-vjeçari nga Malisheva mahnitë me talentin e tij, kaq bukur pikturon me këmbë

Arion Krasniqi, 20-vjeç nga Malisheva nuk njeh barriera e as kufij. Jeta për të nuk...