E shtunë, 1 Tetor, 2022

Profesionet që paguhen më së shumti në Kosovë

- Advertisement -

Agjencia e Statistikave të Kosovës në raportin për nivelin e pagave për vitet 2012-2019, konstaton se paga mesatare bruto në Kosovë gjatë vitit 2019 ishte 602 euro.


Bazuar në këtë raport, paga më e lartë është për ata që merren me furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar, ku për këtë punë, paga mesatare bruto është 923 euro.

- Advertisement -

Paga të larta kanë edhe ata që merren me informim dhe komunikim, të cilët kanë pagë bruto gati 800 euro.

eq me paga nuk qëndrojnë as ata që merren me xehtari dhe gurëthyes. Paga mesatare bruto për këtë aktivitet ekonomik është mbi 650 euro.

Sipas raporti të ASK-së, pagë më të ulët kanë ata që merren me akomodim dhe aktivitete të shërbimeve me ushqim, të cilët kanë pagë mesatere 256 euro.

- Advertisement -

“Paga mesatare bruto në vitin 2019 sipas aktiviteteve ekonomike më e lartë ishte te: Furnizimi me energji elektrike, gaz,avull dhe ajër të kondicionuar me 923 euro pasuar nga informimi dhe komunikimi me 797 euro, pastaj xehëtari dhe gurëthyes me 657 euro, derisa paga më e ulët ishte tek Akomodimi dhe aktivitete të shërbimeve me ushqim me 256 euro”, thuhet tutje në raport.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Video prekëse që tregon se mësuesi nuk duhet harruar dhe respektuar gjithmonë

Një pilot në linjat turke zbulon se një nga mësuesit që ai kishte kaluar...

Shkalla e ulët e inteligjencës “shpëton” 25-vjeçarin nga dëbimi në Kosovë

Ai ka një shkallë të inteligjencës prej vetëm 70 IQ dhe konsiderohet si personalitet...

Gjuha shqipe e varfër, a do të flasim në të ardhmen veç me emoji?

Emojit janë këtu dhe janë këtu për të qëndruar, duke u zhvilluar e përmirësuar...

Universiteti shtetëror i Floridas shkruan për ekonomisten nga Prishtina

Universiteti Shtetëror i Floridas (FSU) ka shkruar sot për këngëtaren Adelina Emini, e cila...