E diel, 29 Janar, 2023

Prindërit dhe detyrat e shtëpisë së fëmijëve, mënyra për ta bërë këtë proces më të thjeshtë

- Advertisement -

Qëllimi kryesor i detyrave të shtëpisë është ta bëjnë fëmijën të mësoj në mënyrë të pavarur. Por në shumicën e rasteve jo të të gjithë fëmijët arrijnë ta kuptojnë këtë. Ja cilat janë disa nga mënyrat për ta bërë këtë proces sa më të thjeshtë për ju dhe fëmijën tuaj.

Këshilla për prindërit në lidhje me detyrat dhe mësimet që kryejnë fëmijët e tyre në shtëpi. Ja se çfarë duhet të keni parasysh mbi mënyrat që ky proces të bëhet sa më i thjeshtë dhe më kryesorja, sa më efektiv.

- Advertisement -

Mos bëni detyrat e shtëpisë së fëmijës suaj!
Mësojeni fëmijën se si të mësoj!
Organizojeni hapësirën e punës në mënyrë korrekte!
Mësojini fëmijës të jetë i vetëdijshëm për kohën!
Mësojeni fëmijën tuaj se si të përcaktoj prioritetet!
Motivojeni fëmijën tuaj!
Mësojeni fëmijën tuaj të flasë dhe të bëjë pyetje të sakta!
Ndihmojeni fëmijën tuaj të miqësohet me shokët e klasës!
Mos harroni që notat nuk përcaktojnë suksesin e një fëmije!

Foto e mëposhtme me ilustrime dhe diçitura janë tepër domethënëse veçanërisht për ju si prindër.

 

 

 

 

 

 

Nga mësuese Blertona Bytyçi dhe Malsore Rrustemi-Sadiku 
©Portali Shkollor

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...