E enjte, 9 Shkurt, 2023

Prindër, vëmendje! Mësoni çfarë u ndodh fëmijëve që ju ndihmojnë në punët e shtëpisë

- Advertisement -

Kur bëhet fjalë për fëmijët, prindërit bëhen më të ndjeshëm dhe gjithmonë përpiqen t’u ofrojnë një jetë komode fëmijëve të tyre.

Por edhe fëmijët, nga ana tjetër, duhet të kontribuojnë që e gjithë familja të ketë një jetë të qetë. Pse të mos përgatitin për ju një një gatim, në vend që të shohin TikTok për orë të tëra?

- Advertisement -

Në mënyrë që të shmangni lotët e fëmijëve dhe të bëni çdo punë shtëpie vet, duhet ta bëni zemrën gur, pasi sipas disa studimeve të fundit, rezulton se fëmijët që bëjnë punë shtëpie bëhen më të suksesshëm. Duke i bërë ata të punojnë, të hedhin mbeturinat apo të lajnë rrobat e tyre, ju i bëni të kuptojnë se duhet të bëjnë punë në jetë që të bëhen pjesë e saj”,- thotë Lythcott Haims, psikologe dhe ish-dekane në Universitetin e Stanfordit, në Angli.

Gjithashtu, ajo beson se fëmijët që rriten duke bërë punë shtëpie do të jenë në të ardhmen punonjës më të mirë dhe do të kenë aftësi bashkëpunimi me kolegët e tyre. Me këtë rast, edhe ju do të lehtësoheni nga disa punë shtëpie duke ua besuar atyre.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...

E vërteton shkenca: Fëmijët e marrin inteligjencën nga nëna

Nënat janë përgjegjëset kryesore për transmetimin e gjeneve të inteligjencës tek fëmijët, sipas një...

E thotë shkenca: Fëmijët më të suksesshëm kanë prindër që bëjnë këto 5 gjëra

Askush nuk ka thënë ndonjëherë se të jesh prind është diçka e lehtë. Rritja...

Si t’i ndihmojmë fëmijët të kenë rezultate më të larta në shkollë?

Një studiuese shumë e njohur e zhvillimit të fëmijëve, Maria Montessori e ka identifikuar...