E mërkurë, 29 Mars, 2023

Pozicionet e duhura të ushqimit të bebes me gji

- Advertisement1-

Këshilla të shkurtra se si ta ushqeni me sukses beben tuaj me gji dhe ta lejoni atë të thithë siç duhet.


Për një ushqim të suksesshëm të bebes me gji, një nga kushtet më të rëndësishme është vendosja e saktë e foshnjës në gji, në mënyrë që ajo të pranojë majën e sisës në mënyrën e duhur.

- Advertisement -

Gjithashtu e rëndësishme është që nëna të jetë e relaksuar dhe të ndihet rehat, transmeton Telegrafi.

Në vijim janë pesë pozicionet kryesore të ushqimit te bebes me gji.

1. Ushqyerja me gji kur nëna është e shtrirë në shpinë

- Advertisement -

Shtrihuni në shpinë dhe mbështetuni në një jastëk për t’u ndier më rehat. Kthejeni beben drejt jush në mënyrë që barku i saj të jetë në tuajin.

2. Pozicioni i djepit

Mbështeteni beben në krahun tuaj dhe mbajeni në pozicion horizontal, pak poshtë gjirit. Nëse jeni duke ushqyer me gji një të porsalindur, si mbështetës përdorni një jastëk të thjeshtë ose jastëk për ushqim me gji.

- Advertisement -

3. Djepi kryq

Mbështeteni fëmijën në dorën e kundërt në raport me sisën në të cilin fëmija do të thithë. Ky pozicion është i përshtatshëm për bebe të lindura para kohe ose për ato që ende janë duke mësuar të thithin.

4. Pozicioni “ragbi”

Vendoseni beben në një jastëk, të shtrirë anash, në lartësinë e gjirit, në mënyrë që këmbët e saj të jenë nën krahët tuaj (ashtu sikur lojtarët mbajnë një top ragbi). Ky pozicion u përshtatet nënave që lindin me prerje cezariane.

5. Ushqyerja me gji anash

Shtrihuni në krah, mbështesni kokën me njërën dorë dhe me dorën tjetër mbajeni beben, koka e së cilës duhet të jetë në nivelin e gjirit.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Psikologia Albina Krasniqi: Për t’i mësuar fëmijët, duhet t’u prijmë drejt sjelljeve që duhet t’i bëjnë

Këtë të shtunë në emisionin “Familja ime”, kemi diskutuar për sjelljen prosociale. Albina Krasniqi, udhëheqëse...

Duhet të reflektojmë nëse po “vrasim” apo jo fëmijët nga dashuria dhe padija? Nga Marsida Simo (Sociologe)

Pridërimi është një proces i gjatë dhe i vështirë. Duhet jo vetëm dije, informacione,...

Psikologia thirrje prindërve: Kujdes se çfarë emra u vëni fëmijëve, që ata të mos bullizohen

Psikologia Arbenisa Berisha-Gashi ka thënë që emri është me të vërtetë i rëndësishëm në...

Njoftim i rëndësishëm për shtesat për fëmijë

Është hapur aplikimi për shtesat për të gjithë fëmijët deri në moshën 16 vjeçare. Lajmin...