E martë, 31 Janar, 2023

Pesë nxënës me notë mesatare 5 arritën deri 40 pikë në Testin e Arritshmërisë, një nxënës me notë mesatare 2 mbi 70 pikë

- Advertisement -

Prej shtatorit të vitit shkollor 2022/23 do të rikthehet vlerësimi i nxënësit në arsimin parauniversitar në dy periudha, siç ka qenë para vitit 2016.

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit parasheh që me udhëzimin e ri administrativ vlerësimi të bëhet në gjysmëvjetorin e parë dhe gjysmëvjetori e dytë, duke e hequr vlerësimin që ishte i përcaktuar deri më tani me UA të vitit 2016, ku përfshihej vlerësimi para pushimit pranveror.

- Advertisement -

Në raportin e Zyrës Kombëtare të Auditimit “Vlerësimi i nxënësve në testet kombëtare dhe ndërkombëtare” është theksuar mospërputhja e vlerësimit të nxënësve me rezultate në testet kombëtare dhe ndërkombëtare.

“Për shembull, pesë nxënës me notë mesatare 5 shënuan vetëm 20 deri në 40 pikë në Testin e Arritshmërisë. Edhe e kundërta është gjithashtu e vërtetë, p.sh. një nxënës kishte notën mesatare nën 2, por megjithatë arriti të shënonte mbi 70 pikë në TA. Nëse lidhja mes notave mesatare dhe rezultateve të testit do të ishte më e fortë, pikat do të ishin më afër vijave të tyre përkatëse”, shkruhet në raportin e performancës.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Prezantohet nesër: Kaq pritet të jetë vlera e koeficientit të pagave

Këtë javë pritet të hyjë në fuqi Ligji i ri i pagave në Kosovë,...

Në mungesë të kuadrit, nuk ka mësim në gjimnazin e matematikës

Nxënësit e gjimnazit “Matematikë dhe Informatikë” në Shkup edhe javën e dytë të gjysmë-vjetorit...

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...