E premte, 24 Mars, 2023

Nagavci: Po fuqizojmë komponentin e orientimit dhe këshillimit në karrierë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, sot ka qëndruar në Podujevë ku ka përuruar Qendrën...

Të fundit

Vetëm personat me koeficient të lartë të inteligjencës mund të dallojnë një shkronjë të ndryshme në foto

Zgjidhja e një iluzioni optik kërkon aftësi të mira...

Laura Haxha inxhinierja nga Vushtrria që bën karrierë të suksesshme në Angli – punoi me avionët luftarakë

Kjo është vetëm 27 vjeçare, por njihet për aftësitë...

Mësuesja e vetme e shkollës me zile në dorë: Janë vetëm 10 nxënës, shkak emigrimi

Ky 7-Mars shkollat e thella malore në Kukës i...

Nxënësja Diella Kika nga Podujeva do ta përfaqësojë Kosovën në garat e Fizikës në Japoni

Diella Kika, nxënëse e gjimnazit "Aleksandër Xhuvani" në Podujevë...

Nagavci: Po fuqizojmë komponentin e orientimit dhe këshillimit në karrierë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, sot ka qëndruar në...

Nga Xhavit Lani: Në sektorin e arsimit ngritje minimale të pagave

Edhe pse nuk desha të shkruaj për ligjin e...

Vetëm personat me koeficient të lartë të inteligjencës mund të dallojnë një shkronjë të ndryshme në foto

Zgjidhja e një iluzioni optik kërkon aftësi të mira vëzhgimi dhe një sy të mprehtë, pra vetëm personat me një IQ të lartë mund...

Laura Haxha inxhinierja nga Vushtrria që bën karrierë të suksesshme në Angli – punoi me avionët luftarakë

Kjo është vetëm 27 vjeçare, por njihet për aftësitë e saj në inxhinieri. Laura Haxha e cila me prejardhje është nga Kosova, përkatësisht Vushtrria...

Mësuesja e vetme e shkollës me zile në dorë: Janë vetëm 10 nxënës, shkak emigrimi

Ky 7-Mars shkollat e thella malore në Kukës i ka gjetur me më pak nxënës, për shkak të emigrimit masiv të familjeve kuksiane. Ekipi i...

Nxënësja Diella Kika nga Podujeva do ta përfaqësojë Kosovën në garat e Fizikës në Japoni

Diella Kika, nxënëse e gjimnazit "Aleksandër Xhuvani" në Podujevë është renditur e dyta në garat e Olimpiadës Kosovare të Fizikës. Diella do ta përfaqësojë Kosovën...

Nagavci: Po fuqizojmë komponentin e orientimit dhe këshillimit në karrierë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, sot ka qëndruar në Podujevë ku ka përuruar Qendrën e Karrierës në shkollën profesionale “Fan S. Noli” në Podujevë. Me...

Nga Xhavit Lani: Në sektorin e arsimit ngritje minimale të pagave

Edhe pse nuk desha të shkruaj për ligjin e pagave, përsëri më duhet të jap opinionin tim në lidhje me kinse rritje të pagës. Po...

Studentja e mjekësisë Armelda Ago: Herët a vonë do largohemi nga vendi, arsyeja paga

Armelda Ago ka ardhur nga Saranda për të ndjekur studimet në Fakultetin e Mjekësisë në Tiranë. Është studente në vitin e parë për infermieri të...

Punëtorët teknikë të shkollave me ultimatum: Të rriten pagat deri të hënën ose hyjmë në grevë të martën

Kryetari i Federatës Sindikale të Sektorit Privat në Kosovë, Jusuf Azemi, i ka dhënë ultimatum komunës së Prishtinës që t’i rrisin pagat për punëtorët...

Nga Marsida Simo: Drejtuesit në Shqipëri janë shumë bosa e pak lidera

Nga Marsida Simo (Sociologe/Trajnere komunikimi) “Mos harroni ndryshimin midis një shefi dhe një lideri; një shef thotë: "Shko!" - një lider thotë: "Le të shkojmë!"...

Shkolla

Laura Haxha inxhinierja nga Vushtrria që bën karrierë të suksesshme në Angli – punoi me avionët luftarakë

Kjo është vetëm 27 vjeçare, por njihet për aftësitë e saj në inxhinieri. Laura Haxha e cila me prejardhje është nga Kosova, përkatësisht Vushtrria...

Mësuesja e vetme e shkollës me zile në dorë: Janë vetëm 10 nxënës, shkak emigrimi

Ky 7-Mars shkollat e thella malore në Kukës i ka gjetur me më pak nxënës, për shkak të emigrimit masiv të familjeve kuksiane. Ekipi i...

Nxënësja Diella Kika nga Podujeva do ta përfaqësojë Kosovën në garat e Fizikës në Japoni

Diella Kika, nxënëse e gjimnazit "Aleksandër Xhuvani" në Podujevë është renditur e dyta në garat e Olimpiadës Kosovare të Fizikës. Diella do ta përfaqësojë Kosovën...

Extra

Vetëm personat me koeficient të lartë të inteligjencës mund të dallojnë një shkronjë të ndryshme në foto

Zgjidhja e një iluzioni optik kërkon aftësi të mira vëzhgimi dhe një sy të mprehtë, pra vetëm personat me një IQ...

“Ti që nuk lexon i bën të gjitha të zezat – vjedh, nuk punon, bëhesh i korruptuar”

Nga Edison Ypi Ti ha, pi, vishesh, mbathesh, zbavitesh. Por nuk je i qetë. Nuk ndjehesh i lumtur. Ke ankesa. Nuk të...

Akrepat lëvizin një orë para, me këtë datë ndërrohet ora

Ora dimërore do të jetë e pranishme deri në natën mes të dielës 26 dhe të hënës 27 mars 2023, kur...

Mira Murati, shqiptarja që qëndron prapa revolucionit botëror

Me “ChatGPT”, OpenAI shënoi një storie suksesi të papaparë. Mira Murati 35-vjeçare, një grua nga Shqipëria, është koka prapa zhvillimit të...

Kids interview

INTERVISTË| Mësuesi Elhami Hasani nga Cernica e Gjilanit: Mësimdhënësit duhet të testohen – por është e rëndësishme nga kush?

Punën si mësimdhënës e ka nisur nga viti 1999, pra nga përfundimi i luftës. Në një intervistë për Albanian Education (www.kisofkosova.net), Elhami Hasani rrëfen...

Të fundit

Mos e humb

Vetëm personat me koeficient të lartë të inteligjencës mund të dallojnë një shkronjë të ndryshme në foto

Zgjidhja e një iluzioni optik kërkon aftësi të mira...

Laura Haxha inxhinierja nga Vushtrria që bën karrierë të suksesshme në Angli – punoi me avionët luftarakë

Kjo është vetëm 27 vjeçare, por njihet për aftësitë...

Mësuesja e vetme e shkollës me zile në dorë: Janë vetëm 10 nxënës, shkak emigrimi

Ky 7-Mars shkollat e thella malore në Kukës i...

Nxënësja Diella Kika nga Podujeva do ta përfaqësojë Kosovën në garat e Fizikës në Japoni

Diella Kika, nxënëse e gjimnazit "Aleksandër Xhuvani" në Podujevë...

Nagavci: Po fuqizojmë komponentin e orientimit dhe këshillimit në karrierë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, sot ka qëndruar në...