E diel, 5 Shkurt, 2023

Ministrja Nagavci: Edukimi në fëmijërinë e hershme – një nga prioritetet e MASHTI-t

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, edukimi në fëmijërinë e hershme është një nga prioritetet...

Të fundit

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn...

Hivzi Metaj, zgjedhet mësuesi më i dalluar në shkollën “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë

Shkolla fillore e mesme e ulët "Xhavit Ahmeti" në...

Nga Kriger Ramaja: Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe Këshillin Drejtues të shkollës

Organi me i lartë drejtues në shkollë,, Këshilli Drejtues...

American School of Kosova po kërkon tre mësues/e

Amerikan School of Kosova ka hapur konkurs për mësimdhënës. ASK...

Nga Gjyle Musa: Politika dhe pedagogjia, raporti dhe ndikimi reciprok i tyre

  I. Konceptet themelore Pedagogjia:është shkencë që merret me parimet dhe...

Ministrja Nagavci vjen me njoftimin e fundit

Ministrja Arbërie Nagavci ka njoftuar se është hapur thirrja...

Hekuran Murati paralajmëron ndaljen e pagave për mësimdhënësit grevist

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka deklaruar se ligji...

Video që është bërë virale në Turqi: Qeni fle, macja i bën masazh

Një video e realizuar në Turqi është bërë virale...

Në shkollat e Prishtinës nis fushata “Çohu kundër dhunës”

Me nismë të vetë nxënësve të Prishtinës, nga sot...

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn diciplinën dhe respektojnë rregullat e mirësjelljes në klasë. Mësuesi planifikon orën mësimore, përzgjedh me saktësi përmbajtjen...

Hivzi Metaj, zgjedhet mësuesi më i dalluar në shkollën “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë

Shkolla fillore e mesme e ulët "Xhavit Ahmeti" në Prishtinë ka zgjedhur Hivzi Metaj si mësues i dalluar për vitin shkollore 2022/23, shkruan Albanian...

Nga Kriger Ramaja: Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe Këshillin Drejtues të shkollës

Organi me i lartë drejtues në shkollë,, Këshilli Drejtues i Shkollës ,, Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe këshillin drejtues të...

American School of Kosova po kërkon tre mësues/e

Amerikan School of Kosova ka hapur konkurs për mësimdhënës. ASK po kërkon konkretisht tre mësimdhënës/e. Detajet: Teaching Position in American School of Kosova At the American School of...

Nga Gjyle Musa: Politika dhe pedagogjia, raporti dhe ndikimi reciprok i tyre

  I. Konceptet themelore Pedagogjia:është shkencë që merret me parimet dhe metodat, sipas të të cilave zhvillohet procesi edukativo-arsimor, përkatësisht është shkencë që merret me edukimin...

Ministrja Nagavci vjen me njoftimin e fundit

Ministrja Arbërie Nagavci ka njoftuar se është hapur thirrja publike për nominim të anëtarëve të Këshillit Shtetëror të Cilësisë në Agjencinë e Kosovës për...

Hapet aplikimi për garën ndërkombëtare të Gjuhës Angleze Hippo 2023

Është hapur aplikimi për garën ndërkombëtare të Gjuhës Angleze Hippo 2023. Njoftimi i plotë: A je gati për ta sfiduar veten në Gjuhë Angleze?🗣📣 Hapet Aplikimi për...

Ministrja Nagavci: Edukimi në fëmijërinë e hershme – një nga prioritetet e MASHTI-t

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, edukimi në fëmijërinë e hershme është një nga prioritetet e dikasterit qeveritar që drejton. Ajo thotë se në ligjin për...

Kjo klasë dallohej prej të tjerave në mësim – problem ishte vetëm mësimdhënësi i matematikës…

Barazia ne mes te puneve (kualifikimeve) te ndryshme Ne nje shkolle nje klase dallohej prej te tjerave ne mesim. Ishte me e mira. Problem ishte...

Shkolla

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn diciplinën dhe respektojnë rregullat e mirësjelljes në klasë. Mësuesi planifikon orën mësimore, përzgjedh me saktësi përmbajtjen...

Hivzi Metaj, zgjedhet mësuesi më i dalluar në shkollën “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë

Shkolla fillore e mesme e ulët "Xhavit Ahmeti" në Prishtinë ka zgjedhur Hivzi Metaj si mësues i dalluar për vitin shkollore 2022/23, shkruan Albanian...

Nga Kriger Ramaja: Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe Këshillin Drejtues të shkollës

Organi me i lartë drejtues në shkollë,, Këshilli Drejtues i Shkollës ,, Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe këshillin drejtues të...

Extra

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Ka rezultuar që truri juaj nuk është i vetmi tregues i nivelit tuaj të inteligjencës Gjatë viteve hulumtime të ndryshme kanë provuar...

Fëmijët e parë të familjeve janë më inteligjentë

Një studim gjerman shpjegon arsyen. Sipas tij, koeficienti i intelektit (IQ) ulet me 1,5% për çdo vit. Pra, te fëmijët pasues...

Përdoruesit e Twitter “të ndarë në dysh” rreth rezultatit të kësaj detyre matematikore

Në rrjetin social Twitter është nxitur një debat për shkak të një problemi matematikor të ndarë nga një përdorues i rrjetit...

Biologu kosovar zbulon insekt të rrallë në Kosovë, e quan “njeriu i pamençur”

Në laboratorin e tij brenda Universitetit të Prishtinës, Halil Berisha po shikon me shumë vëmendje insektin më të ri që ka...

Kids interview

INTERVISTË| Fadil Curri: Dy ngjarjet që nuk do t’i harrojë kurrë si mësimdhënës

Nga Albanian Kids Education Nuk i kanë mbetur as dy...

INTERVISTË| Agim Agushi: Karriera ime si mësimdhënës dhe rekordet që synoj t’i arrijë në zhonglim me top

Nga Albanian Kids Education Një profesor i dalluar i matematikës...

INTERVISTË| Besianë Musmurati: Procesi i zgjedhjes së drejtorëve e zv.drejtorëve të shkollave në Prishtinë 100% transparent

Nga Albanian Kids Education Rekrutimi i mësimdhënësve, drejtorëve e zv.drejtorëve...

INTERVISTË| Mësuesja Blerona Ahmeti nga Akademia jCoders: E ardhmja i përket fushës së teknologjisë

Autor: Albanian Kids Education Ëndrrën që e kishte në fëmijëri...

INTERVISTË| Fadil Curri: Dy ngjarjet që nuk do t’i harrojë kurrë si mësimdhënës

Nga Albanian Kids Education Nuk i kanë mbetur as dy vite deri në pensionim. Por mësimdhënësi Fadil Curri, i shkollës "Ilaz Thaçi" në Han të...

Të fundit

Mos e humb

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn...

Hivzi Metaj, zgjedhet mësuesi më i dalluar në shkollën “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë

Shkolla fillore e mesme e ulët "Xhavit Ahmeti" në...

Nga Kriger Ramaja: Një institucion edukativ dhe arsimor serioz duhet të ketë edhe Këshillin Drejtues të shkollës

Organi me i lartë drejtues në shkollë,, Këshilli Drejtues...

American School of Kosova po kërkon tre mësues/e

Amerikan School of Kosova ka hapur konkurs për mësimdhënës. ASK...

Nga Gjyle Musa: Politika dhe pedagogjia, raporti dhe ndikimi reciprok i tyre

  I. Konceptet themelore Pedagogjia:është shkencë që merret me parimet dhe...