E mërkurë, 28 Korrik, 2021

Lexo

Receta e mamit

Lojërat fizike me baballarët, ndihmojnë fëmijët të kontrollojnë emocionet

Sipas një studimi fëmijët që luajnë me baballarët që në një moshë të hershme e kanë më të lehtë të kontrollojnë sjelljen dhe emocionet...

Cila është mosha e duhur që fëmijët të mësojnë gjuhë të huaja

Gjuha e huaj është një dilemë e madhe për prindërit, pasi ata nuk e dinë me siguri se cila është mosha e përshtatshme që...

Albiona Barileva, 14-vjeçarja nga Vushtrria – një piktore fantastike, synon të bëhet dizajnere

Intervistoi: Donat Maloku K talent të jashtëzakonshëm për piktore dhe këtë e tregojnë pikturat që ka bërë. Ka marrë vendin e parë për vizatime në...

Simptomat dhe jetëgjatësia e depresionit te gratë pas lindjes së fëmijës

Nëse shtatzënia përmban ndryshime emocional, atëherë periudha pas lindjes është një tornado emocionesh, shpesh e mbushur me shumë lëkundje të humorit, të qara dhe...

Si të ndryshoni karrierën tuaj kur jeni nënë

Të jesh një nënë e re është një përvojë emocionuese dhe sfiduese, por tani mund të ketë ardhur koha që ti të kthehesh në...

Si ta kuptoni se jeni në një karrierë të gabuar për ju

Të punuarit një punë me stres mund të shpie në lodhje, e kjo pastaj sjell efekte të pakënaqshme – duke filluar nga pagjumësia e...

Kujdesi për dhëmbët, si të kemi dhëmbë të fortë me vetëm 5 ushqime

Kujdesin ndaj dhëmbëve e kuptojmë sa i rëndësishëm është në momentin që kemi probleme me to. Pastrimi me fill dentar, larja dy herë në...

10 hapa për të bindur një fëmijë të lexojë

1. Si fillim mos e “detyroni” të lexojë. Leximi është një aktivitet intim dhe privat; nëse fëmija juaj ndien që nuk i përket, që...

Flet Arbenitë Bashota nga Klina: Si është të jesh drejtoreshë e një shkolle, sukseset dhe sfidat…

 Intervistoi: Arta Gashi Nga viti 2006 është pjesë e sistemit arsimor, së pari si mësuese dhe më pas u emërua drejtoreshë e shkollës fillore “Esad...

Më të lexuarat