E mërkurë, 23 Qershor, 2021

Lexo

Receta e mamit

Pse është qumështi i rëndësishëm për fëmijët e vegjël?

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve. Qumështi dhe produketet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin...

Lejla Miftari, 8-vjeçarja me intelegjencë superiore nga Fushë Kosova

 Intervistoi: Donat Maloku Është vetëm 8 vjeçare por intelegjeca e saj është e rrallë.  Instituti ‘Atomi’ e ka vlerësuar me intelegjencë superiore në nivelin 91....

12 gjërat që prindërit e mirë i bëjnë për fëmijët e tyre

Megjithëse fëmijët e rritur shpesh fajësojnë prindërit e tyre për problemet në jetën e tyre, psikologët zbulojnë se kjo nuk është qasja më e...

Kjo është arsyeja pse gratë janë të bukura

Shumica e grave nuk e pëlqejnë veten! Ose të paktën gjithmonë ne gjejmë një të metë të vogël ose diçka që nuk na pëlqen....

Pse vitaminat B dhe D janë të rëndësishme për 40-50 vjeçarët

Çfarë ju vjen ndërmend kur lexon për vitaminat? Rekomandohet t’i perceptoni ato si një ushtri të mirëfilltë ushqyesish që mbrojnë organizmin nga simptomat më të...

Pse është e rëndësishme që prindërit të jenë kreativ para fëmijëve?

Gjëja më e rëndësishme për secilin prind, është mirëqenia dhe shëndeti i fëmiës së tyre, prandaj mundohen që në moshë të re, t’i pajisin...

Ushqimet që nuk preferohen për fëmijët

Shumë fëmijë nisin të konsumojnë ushqime që përmbajnë shumë sheqer, në moshë të re. Kjo bën që sensorët e shijes të humbasin sensitivitetin e tyre,...

Anduena Ramadani, 13 vjeçarja nga Ferizaji që pushton festivalet e huaja me zërin e saj të mrekullueshëm

Intervistoi: Arta Gashi Në çdo festival ndërkombëtarë të muzikës për fëmijë që ka marrë pjesë ka rrëmbyer çmime, si në Itali, Rumani, Armeni etj. Me...

6 gjërat që fëmijët i trashëgojnë vetëm nga babai i tyre

Sa herë që vjen në jetë një fëmijë në një familje, të afërmit komentojnë se “ai ka sytë e nënës së tij” ose se...

Më të lexuarat