E shtunë, 27 Shkurt, 2021

Lexo

Receta e mamit

Ushqimet që mbrojnë shëndetin e zemrës…

Arteriet janë kanale, të cilat kanë një funksion shumë të rëndësishëm për zemrën, të dërgojnë gjakun me oksigjen në zemër dhe të largojnë gjakun...

Fëmijët deri në një vit duhen të flenë vetëm në shpinë

Fëmijët deri në një vit duhen të flenë në shpinë, në dyshek më të fortë dhe në dhomën e njëjtë me prindërit, është një...

Lidhja mësues-nxënës

Gjatë funksionimit të proçesit mësimor, në shkollë realizohet një lidhje midis mësuesit e nxënësit. Kjo lidhje komunikative midis këtyre dy grupeve, realizohet si midis...

9 karakteristikat e një mësuesi/e të mirë

Mësimdhënia është një dhuratë që duket se vjen natyrshëm për disa, të tjerët duhet të punojnë jashtë orarit për të arritur statusin e mësuesit...

Kodi i etikës së mësuesit në Amerikë, suksesi për nxënësit dhe mësuesin

Kodi i etikës për mësuesin në Amerikë mbështet në katër parime bazë që lidhen me të drejtat e nxënësve dhe mësuesve. Mësuesi profesionist përpiqet të...

Festa e mësuesit dhe historia e saj

“Dita e Mësuesit”, që na përkujton ditën kur më 7 mars 1887, u hap në Korçë, nën drejtimin e Pandeli Sotirit, Mësonjëtorja kombëtare shqipe....

Zhvillimi i trurit të fëmijës varet nga kujdesi dhe dashuria e nënës

Mënyra se si prindërit sillen ndaj fëmijëve (me dashuri ose moskujdes) deri në vitin e tyre të dytë ndikon direkt në zhvillimin e trurit...

Qëndrimi në këmbë në shkollë i bën nxënësit më të zgjuar

Studimi - Një studim i fundit ka dalë në përfundimin se klasat duhet të kenë tavolina të larta, pasi kështu nxënësve u shtohet vëmendja...

Më të lexuarat