E diel, 17 Janar, 2021

Lexo

Receta e mamit

9 karakteristikat e një mësuesi/e të mirë

Mësimdhënia është një dhuratë që duket se vjen natyrshëm për disa, të tjerët duhet të punojnë jashtë orarit për të arritur statusin e mësuesit...

Kodi i etikës së mësuesit në Amerikë, suksesi për nxënësit dhe mësuesin

Kodi i etikës për mësuesin në Amerikë mbështet në katër parime bazë që lidhen me të drejtat e nxënësve dhe mësuesve. Mësuesi profesionist përpiqet të...

Festa e mësuesit dhe historia e saj

“Dita e Mësuesit”, që na përkujton ditën kur më 7 mars 1887, u hap në Korçë, nën drejtimin e Pandeli Sotirit, Mësonjëtorja kombëtare shqipe....

Zhvillimi i trurit të fëmijës varet nga kujdesi dhe dashuria e nënës

Mënyra se si prindërit sillen ndaj fëmijëve (me dashuri ose moskujdes) deri në vitin e tyre të dytë ndikon direkt në zhvillimin e trurit...

Qëndrimi në këmbë në shkollë i bën nxënësit më të zgjuar

Studimi - Një studim i fundit ka dalë në përfundimin se klasat duhet të kenë tavolina të larta, pasi kështu nxënësve u shtohet vëmendja...

Si të zgjohet dëshira për mësim te fëmijët me tri veprime

Ekzistojnë disa veprime me ndihmën e të cilave prindërit mund t’i ndihmojnë fëmijës në zgjimin e dëshirës për mësim Shpesh fëmijët e humbin dëshirën për...

Si të përgatisni në furrë makarona të vogla me mish

Një recetë fantastike, përgatitet shumë lehtë dhe thjeshtë por ka një shije të mrekullueshme që të kënaq nepsin dhe oreksin. Makaronat e vogla, të njohura...

Nxënësit sillen më mirë kur lavdërohen, sesa kur ndëshkohen

Sipas një studimi të ri, mësuesit duhet t’i lavdërojnë nxënësit e jo t’i ndëshkojnë ata për pengimin e procesit mësimor, nëse duan që ta...

Më të lexuarat