E enjte, 9 Shkurt, 2023

Pabarazia në ish-Jugosllavi: Shkollat e Kosovës me vetëm 2 kompjuterë

- Advertisement -

Analisti Fitim Salihu ka shpërndarë një të dhënë nga Enti Statistikor i Beogradit të vitit 1986 ku vihet re pabarazia në numrin kompjuterëve në shkollat e republikave dhe krahinave të Jugosllavisë për vitin 1986.

Në këto të dhëna, vetëm 2 kompjuterë përkisnin shkollave të Kosovës, në anën tjetër, shkollat e Malit të Zi – republikë me më pak banorë se Kosova – kishin 134 kompjuterë, gjersa shkollat e Serbisë kishin 60 herë më shumë kompjuterë se krejt shkollat e Kosovës.

- Advertisement -

“Pabarazia në numrin e kompjuterëve në shkollat e republikave dhe krahinave të Jugosllavisë për vitin 1986. Gjersa në krejt shkollat e Kosovës ishin vetëm 2 kompjuterë (0.2%), shkollat e Malit të Zi – republikë me më pak banorë se Kosova – kishin 134 kompjuterë, gjersa shkollat e Serbisë kishin 60 herë më shumë kompjuterë se krejt shkollat e Kosovës.
Marrë nga revista “Zëri i Rinisë”, viti 1987″, shkroi Salihu në Facebook.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...