E diel, 5 Shkurt, 2023

“Një mësues u kërkoi nxënësve të sillnin domate në një qese plastike në shkollë” – përfundimi një mësim i vërtetë

- Advertisement -

Një mësues u kërkoi nxënësve të sillnin domate në një qese plastike në shkollë. Çdo domate duhej të emërohej sipas një personi që nxënêsi e urren.

Pra, numri i domateve do të ishte i barabartë me numrin e njerëzve që ata e urrejnë. Të nesërmen, të gjithë nxënësit sollën domatet e tyre. Disa kishin sjellur dy, disa tri, disa pesë, dhe disa edhe 20 domate, varësisht se sa njerëz urrenin.

- Advertisement -

Mësuesi më pas u tha atyre se duhej t’i mbanin domatet me vete kudo që shkojnë për dy javë. Me kalimin e ditëve, nxënësit filluan të ankoheshin nga era e domateve sepse filluan të kalben.

Nxënësit që kishin më shumë domate u ankuan se ishte shumë e rëndë për t’u bartur dhe era ishte e padurueshme. Pas një jave, mësuesi i pyeti nxënësit: “Si keni kaluar këtë javë?”

Nxënësit u ankuan për erën e tmerrshme dhe peshën e rëndë të domateve, veçanërisht ata që mbanin shumë domate.

- Advertisement -

Mësuesi atëherë u tha: “Kjo është shumë e ngjashme me atë që mbani në zemër dhe shpirtin tuaj,kur nuk ju pëlqejnë disa njerëz dhe i urreni ata. Urrejtja e bën zemrën të pashëndetshme, dhe ju e bartni atë urrejtje kudo. Nëse nuk mund ta duroni erën e keqe të domateve për një javë, imagjinoni ndikimin e urrejtjes që e mbani në zemrën dhe shpirtin tuaj e bartni me vete çdo ditë dhe çdokund…

Zemra është një kopsht i bukur që kërkon pastrim të rregullt nga barërat e këqija dhe të padëshiruara. Falni ata që ju i urreni dhe nuk i respektoni.Ashtu që në zemrën tuaj të krijohet hapësirë ​​për dashuri dhe respekt njerëzor…

Në jetë mësohuni t’i dashuroni dhe respektoni njerëzit dhe vlerat e tyre!

- Advertisement -

Përkthyer nga frëngjishtja nga mësimdhënësi, Alush Leci

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Shkencëtari nga Deçani sjell një vizion të ri shkencor në Fizikë

Shkencëtari nga Deçani, Naim Krasniqi me punë dhe banim në Francë, ka botuar librin...

Ankohen studentët për kushtet në konvikte: Ka mungesë të ujit e internetit, banjot e papastërta

Mungesa e ujit të nxehtë, papastërtia në banja, mungesa e internetit të rregullt, janë...

E FUNDIT: “Do ta dërgojmë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit”

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave bëri publik koeficientin në vlerë të...

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...