E diel, 5 Shkurt, 2023

Një gjysmëvjetor i lënë në gjysmë

- Advertisement -

“Planprogramet shkollore nuk arrinin të realizoheshin edhe në ato orë të shkurtuara që mbanin fëmijët, e lërë tani që do të përfundojnë më herët”, thotë për Radion Evropa e Lirë, Ardiana Thaçi, nënë e tre fëmijëve, dy prej tyre nxënës në shkollë fillore.

Qeveria e Kosovës, për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, ka marrë vendim që gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2020/2021 të përfundojë më 18 dhjetor dhe gjysmëvjetori i dytë të nisë më 18 janar.

Në bazë të kalendarit shkollor, mësimi në Kosovë ishte dashur të përfundojë më 24 dhjetor dhe të nisë më 8 janar.

Ardiana thotë se ata që po pësojnë më së shumti nga vendimet e tilla janë fëmijët të cilët kanë shënuar ngecje në mësimnxënie.
- Advertisement -

“Në fakt unë jam e pakënaqur edhe me gjithë rrugëtimin e mësimit që është bërë në këtë kohë si ai online ashtu edhe mësimin në objektet shkollore. Unë kam dy fëmijë që janë në shkollë fillore dhe në këtë kohë sa kanë mësuar online ka pasur shumë vështirësi në përdorimin e shumë platformave”, thotë ajo.

“Për 30 minuta sa ka qenë e planifikuar mbajtja e mësimit, diku dhjetë minuta kanë humbur kohë duke i ndërruar platformat dhe duke tentuar të kyçen dhe ato 20 minuta sa ka mbetur për mësim, fëmijët shumë pak kanë mundur të shprehin mendimin e tyre, ndërkohë që vlerësimi i tyre tani do të bëhet nga ky mësim i ndjekur”, shton Ardiana Thaçi.

Qeveria nuk mori mendimin e prindërve

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...

Këshilla për të tërhequr dhe mbajtur vëmendjen e nxënësve gjatë orës mësimore

Nga Zihnie Kaçaniku Gurmani Këshilla për të tërhequr dhe mbajtur vëmendjen e nxënësve gjatë orës...

Drejtori i shkollës fillore “Naim Frashëri” në Banjë të Malishevës jep një njoftim për nxënësit dhe mësimdhënësit

Shkolla fillore "Naim Frashëri" në Banjë të Malishevës ka njoftuar se mësimi fillon nesër...

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn diciplinën dhe respektojnë rregullat e...