E premte, 24 Mars, 2023

Nga Xhafer Avdyli: Si të rrisim cilësinë në arsim?

- Advertisement1-

Shkrim për Albanian Education nga Xhafer Avdyli,mesimdhenes, koordinator i cilësisë

Cilësia në arsim mund të rritet nëse funksionon mirë trekëndshi pedagogjik ; mësimdhënës – nxënës- prind .

- Advertisement -

Në procesin edukativ-arsimor , mësimdhënsi dhe nxënësi bashkveprojn dhe që një orë mësimore të jetë e suksesshme duhet të jenë të përgatirur mësimdhënsi për mësimdhënie dhe nxënësi për mësimnxënie .

Reformat që janë bërë në arsim , ma tepër kanë pas në fokus mësimdhënësin ; avancimet , trajnimet e puntoritë e shumta mirpo , është punuar shumë pak me nxënës dhe prindër që t’u shpjegohet roli dhe angazhimi i tyre në procesin edukativ -arsimor .

Shkolla është një institucion edukativ -arsimor ku mësimdhënësit – nxënësit – prindërit janë përgjegjs për mbarvajtjen e mësimit .

- Advertisement -

Në shkollë janë rregullat e mirësjelljes që duhet respektuar nga mësimdhënësit-nxënësit – prindërit .

Respektimi i këtyre rregullave mundson diciplinë në shkolle dhe aty ku ka diciplinë me siguri ka edhe sukses .

Unë mendoj që në shkollë duhet të ngritet diciplina në nivel , të punohet më shumë në edukimin e fëmijve .

- Advertisement -

Nxënësve duhet t’u shpjegohet se edukimi dhe arsimi janë për të mirën e tyre dhe se duhet respektuar rregullat e mirësjelljes në shkollë .

Me qëllim të lehtësimit të procesit edukativ – arsimir , në shkollë duhet të punësohen psikolog të cilët do të ndihmonin mësimdhënësit-nxënësit -prindërit në zgjidhjen e çështjeve të ndryshme .

Në këtë mënyre mësimdhënësit lëndor do të kishin kohë të realizonin me sukses planin mësimor.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Laura Haxha inxhinierja nga Vushtrria që bën karrierë të suksesshme në Angli – punoi me avionët luftarakë

Kjo është vetëm 27 vjeçare, por njihet për aftësitë e saj në inxhinieri. Laura...

Mësuesja e vetme e shkollës me zile në dorë: Janë vetëm 10 nxënës, shkak emigrimi

Ky 7-Mars shkollat e thella malore në Kukës i ka gjetur me më pak...

Nxënësja Diella Kika nga Podujeva do ta përfaqësojë Kosovën në garat e Fizikës në Japoni

Diella Kika, nxënëse e gjimnazit "Aleksandër Xhuvani" në Podujevë është renditur e dyta në...

Nagavci: Po fuqizojmë komponentin e orientimit dhe këshillimit në karrierë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, sot ka qëndruar në Podujevë ku ka përuruar Qendrën...