E martë, 31 Janar, 2023

Nga Nuhi Bllaca: Digjitalizimi i shkollave nuk është luks, por nevojë urgjente

- Advertisement -

Shkruan: Nuhi Bllaca


Digjitalizimi i shkollave nuk eshte luks, por nevoje urgjente.

- Advertisement -

Nder te tjera, kjo eshte e domosdoshme sepse nga dokumentet qe leshojne shkollat sot (deftesat) te krijohet pershtypja qe ne fushen e arsimit sikur kurre asnje ndryshim s’eshte bere qe nga hapja e shkolles se pare shqipe!

Merreni me mend, per ta plotesuar nje deftese te klases se 9-te, mesimdhenesi (kujdestar i klases) duhet t’i shkruaj 67 nota me numer (1-5) dhe 67 nota me fjale (pamjaftueshem-shkelqyeshem) me dore.

I rrethuar e stresuar nga ky grumbull numrash, gjate plotesimit te defteses eshte pothuajse e pamundur te shmangen gabimet, qe ne praktike edhe gabimi me i vogel e bene deftesen te pavlefshme, dhe si rrjedhoje duhet te plotesohet nje e re.

- Advertisement -

Per ta lehtesuar kete proces nuk duhen investime miliardshe. Mjafton qe cdo shkolle ta kete nje program te deftesave dhe nje printer adekuat (i ngjashem me ate per certifikate-ekstrakt te lindjes qe kane komunat) dhe ky proces digjitalizohet. Nese per asgje tjeter, deftesa duket me serioze.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...

Çfarë “befasie” po përgatit Kurti për punëtorët e sektorit publik – a do zbulohet deri në mbrëmje vlera e koeficientit?

Sot është dita e fundit e muajit janar dhe vlera monetare e koeficientit të...

Dita e fundit e janarit, vlera e koeficientit të pagave mbahet i fshehtë – PSE?

“Në janar do të vendoset vlera e koeficientit. Nuk mund ta përcaktojmë koeficientin me...

Sot dita e fundit që Qeveria të mbajë premtimin: A do ta bëjë publike vlerën e koeficientit të pagave?

“Në janar do të vendoset vlera e koeficientit. Nuk mund ta përcaktojmë koeficientin me...