E diel, 29 Janar, 2023

Nga Maliq Fetahu: Zhgënjimi i vazhdueshëm i mësuesve

- Advertisement -

Autor: Maliq Fetahu, mësimdhënës


Mësuesit vitet e fundit po e ndjejnë veten si të zhgënjyer nga sulmet pushtetare, mediatike e rrjetet sociale për profesionin e shenjtë që kanë zgjedhur ….!

- Advertisement -

Ky fenomen mund të ndodh në çdo shtet të globit tokësor ama jo njerëzit që nuk kanë të bëjnë me arsimim,të bëjnë analiza të arritjes në shkollat tona.. !

T’kuptojmë se në vendet e civilizuara mësuesi ka më pak ankth e më shumë mbështetje edhe nga pushtetarët edhe nga shoqëria.

Brenda misionit të mësuesit mos harroni se gjenden një mori ngërqe dhe barriera.

- Advertisement -

Mos harroni se mësuesit e shkollave tona as nuk kanë luksin e as mbështetjen nga shteti….!

Pasi mësuesi sulmohet verbalisht një ditë mund të mos jetë në mesin tuaj si shumë intelektual e pastaj ju me gishtërinjë në gojë silleni nëpër sheshet e qyteteve duke u marrë me ata që u këshillojnë të na fyeni në kohë pa kohë…!

Mësuesi ka të drejtën e vet të kërkoj kushte më të mira kuptohet edhe ju pastaj keni të drejtë të kërkoni cilësi….!

- Advertisement -

Na ruaj Zot nga ata që si duan institucionet arsimore.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...