E shtunë, 25 Qershor, 2022

Nga Maliq Fetahu: Mësimdhënësit po sulmohen, nuk e kanë mbështetjen nga shteti

spot_img
- Advertisement -

Autor: Maliq Fetahu – mësimdhënës


Mësuesit vitet e fundit po e ndjejnë veten si të zhgënjyer nga sulmet pushtetare ,mediatike e rrjetet sociale për profesionin e shenjtë që kanë zgjedhur ….!

- Advertisement -

Ky fenomen mund të ndodh në çdo shtet të globit tokësor ama jo njerëzit që nuk kanë të bëjnë me arsimim,të bëjnë analiza të arritjes në shkollat tona.. !

T’kuptojmë se në vendet e civilizuara mësuesi ka më pak ankth e më shumë mbështetje edhe nga pushtetarët edhe nga shoqëria.

Brenda misionit të mësuesit mos harroni se gjenden një mori ngërqe dhe barriera.

- Advertisement -

Mos harroni se mësuesit e shkollave tona as nuk kanë luksin e as mbështetjen nga shteti….!

Pasi mësuesi sulmohet verbalisht një ditë mund të mos jetë në mesin tuaj si shumë intelektual e pastaj ju me gishtërinjë në gojë silleni nëpër sheshet e qyteteve duke u marrë me ata që u këshillojnë të na fyeni në kohë pa kohë…!

Mësuesi ka të drejtën e vet të kërkoj kushte më të mira kuptohet edhe ju pastaj keni të drejtë të kërkoni cilësi….!

- Advertisement -

Na ruaj Zot nga ata që si duan institucionet arsimore.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Shyqëri Obërtinca: Puna e policisë nuk është bastisja e nxënësve nëpër klasa

Autor: Shyqëri Obërtinca Dhuna në shkollat e Kosovës Te nderuar, kolege, mesimdhenes, prinder dhe ju perfaqesues...

Kush i kontrollon thikat në shkolla?

Besim Hyseni nuk dëshiron të flasë shumë për humbjen e djalit, por thotë se...

Akuza: Qeveria Kurti e ka kap UP-në

Senati i Universitetit të Prishtinës ka zgjedhur të premten pesë anëtarët e Këshillit Drejtues...

Prindërit kërkojnë që mësueses së shkollës fillore “Selami Hallaçi”, në Gjilan t’i vazhdohet kontrata e punës

Këshilli i Prindërve të klasës së tretë të shkollës fillore (SHFMU) “Selami Hallaçi”, në...