E martë, 31 Janar, 2023

Nga Maliq Fetahu: Mësimdhënës, mos të mendojmë veç te leku – kemi për detyrë vlerësimin dhe edukimin e brezave

- Advertisement -

Autor: Maliq Fetahu


Të nderuar mësues/e sot me tepër se kurrë Kosovës sonë i duhët një arsimim cilësorë dhe jo sasior!

- Advertisement -

Është koha t’i ikim analfabetizmit dhe kokën ta kthejmë drejtë shpërndarjes së dijes në shkollat tona.

Mjaft nga pas lufta janë fituar “diploma” ,”tituj shkencor” master e doktor shkencash dhe në fund jemi këtu ku jemi…!

Jemi këtu ku mundohen të tjerët të nënçmojnë punën tonë duke na treguar dhe nga sa orë në ditë mbajmë…!

- Advertisement -

Jemi këtu pa marrë parasysh prapë shoqëria sytë mban nga në…!

Jemi këtu ku pushtetarët tanë kanë harruar që ishin nëpër duart tona…!

Mësues/e mos të zhgënjejmë veten tonë, mos të mendojmë vetëm te leku, mos të merrem me punë të tjera se kemi mjaftë punë si planet ditore, planet javore, planet dymujore, planet vjetore e mbi te gjitha kemi për detyrë vlerësimin dhe edukimin e brezave që do na kujtojnë nesër e pasneser kush ishim ne në orën e mësimit, nxënësit janë pasqyrë qe reflektojnë me vonë.

- Advertisement -

Ne e duam arsimin, që vendit t’i kontribuojmë dhe përmes punës sonë vendin ta ngrisim në epitetin më të lartë të sigurojmë kulturë dhe prosperitet në edukimin e brezave.

Puna e jonë mësues/e do të jetë frytdhënës për brezat e ri të shtetit të ri…!

Vendin mund ta gëzojmë vetëm nëse mësojmë mirë dhe vlerësojmë mirë.

Në fund gjithmonë ta kem një moto “Te jemi në vend të par për dituri dhe të mos qëndrojmë të ndarë sepse dituria bashkon…!”

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Prezantohet nesër: Kaq pritet të jetë vlera e koeficientit të pagave

Këtë javë pritet të hyjë në fuqi Ligji i ri i pagave në Kosovë,...

Në mungesë të kuadrit, nuk ka mësim në gjimnazin e matematikës

Nxënësit e gjimnazit “Matematikë dhe Informatikë” në Shkup edhe javën e dytë të gjysmë-vjetorit...

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...