E diel, 5 Shkurt, 2023

Nga Kriger Ramaja: Klima pozitive në shkollë është meritë ekskluzive e menaxhmentit kompetent të saj…

- Advertisement -

Marrëdhëniet e mira me kolegët tuaj cilësohen me komunikim të rregullt në vazhdimësi, gjë që ndikon në rezultate më të mira në mësimdhënie.

Komunikimi i hapur, i sinqertë, pozitiv dhe konstruktiv është themeli i një bashkëpunimi të mirë, kësisoj kur keni një miqësi të fortë që ju veçon si kolektiv, nuk ka pengesë për qëllimet dhe rezultatet që mund të realizoni së bashku.

- Advertisement -

Sipas një studimi të “Global Work Connectivity”, më shumë se gjysma e të punësuarve ne institucione publike ndjehen të vetmuar në punë gjatë gjithë kohës ose shumicën e kohës dhe kanë një dëshirë për më shumë ndërveprim social në vendin e punës.

Sipas studimit në fjalë ,,Vendet e punës janë mjedise komplekse që bashkojnë njerëz me ide, supozime, përvoja, pritshmëri dhe ambicie të ndryshme,,.

-Bashkëpunimi i mirëfilltë në shkollë bazuar në fushat kurrikulare domosdo dërgon në suksese…

- Advertisement -

Ja një shembull;
Një menaxher i mirë i shkollës për të bërë punën si duhet angazhon nga një mësimdhënës të cdo fushe kurrikulare të jenë pjesë e vlerësimit të brendshëm të shkollës …
Kjo bëhet për të mbuluar të gjitha fushat ne mënyrë të barabartë si dhe të rivlerësojë nevojat që ka shkolla për përmirësime bazuar ne specifikat e cdo fushe.
Bazuar në rezultatet që do të dalin sa më reale, do të jetë bazë mirë për një ndryshim ne qasje që ka shkolla në të ardhmen e afërt në investime ,ne trajnime ne bashkëpunimë ndër fushor etj
Të gjitha këto duhet të bëhen nl të gjitha shkollat bazuar ne PZHSHsë 4 vjeqare të shkollës dhe Planin vjetor të Shkollës.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...

Këshilla për të tërhequr dhe mbajtur vëmendjen e nxënësve gjatë orës mësimore

Nga Zihnie Kaçaniku Gurmani Këshilla për të tërhequr dhe mbajtur vëmendjen e nxënësve gjatë orës...

Drejtori i shkollës fillore “Naim Frashëri” në Banjë të Malishevës jep një njoftim për nxënësit dhe mësimdhënësit

Shkolla fillore "Naim Frashëri" në Banjë të Malishevës ka njoftuar se mësimi fillon nesër...

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn diciplinën dhe respektojnë rregullat e...