E mërkurë, 29 Mars, 2023

Nga Asllan Bajrami: Disiplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në shkollë, përkatësisht në klasë

- Advertisement1-

Një orë mësimore është e suksesshme kur nxënësit mbajn diciplinën dhe respektojnë rregullat e mirësjelljes në klasë.

Mësuesi planifikon orën mësimore, përzgjedh me saktësi përmbajtjen mësimore ,cakton kohën e nevojshme për aktivitetët mësimore, zgjedh metodat dhe mjetet e nevojshme mësimore, përcakton rezultatet e të nxënit për mësimin dhe të gjitha këto duhet të zhvillohen gjatë orës 45-minutëshe.

- Advertisement -

Nëse nxënësit mbajnë disiplinën, mësimdhensi me sukses realizon planin mësimor.

Fatkeqësisht, në klasë gjatë procesit mesimor, nxënësit nuk mbajnë disiplinë dhe nuk respektojnë rregullat e mirësjelljes.
Nxënësit lëvizin shumë dhe flasin me njëri-tjetrin dhe në këtë rast krijohet një zhurmë e madhe që pengon mësuesin dhe nxënêsit të tjerë që janë të interesuar për mësim.

Diciplina dhe respektimi i rregullave të mirësjelljes në klasë janë obligative për të gjithë nxënësit.

- Advertisement -

Mësuesit e kanë shumë të vështirë të shpjegojnë njëkohësisht përmbajtjen mesimore dhe të merren me diciplinimin e nxënësve, veçanërisht me nxënësit hiperaktivë që flasin dhe lëvizin vazhdimisht.

Prindërit dhe menaxhmenti i shkollës duhet të ndihmojnë në mbajtjen e diciplinës dhe respektimin e rregullave të sjelljes në klasë.

Autori është msimdhënës i Gjuhës Angleze

- Advertisement -

(Albanian Education)

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...