E shtunë, 8 Maj, 2021

Ndiqni këto këshilla për të përmirësuar shkrimin tek nxënësit/fëmijët tuaj

Që në hapat e para kur fëmija hyn në klasën e parë ne kërkojmë që të shkruhet bukur, qoftë për formën, por edhe për përmbajtjen. Domethënë, mënyra e të shkruarit të shkronjave dhe ana drejtshkrimore të jetë e përkryer.

Natyrisht tek disa fëmijë vonon pak zhvillimi i aftësive motorike dhe të shkruarit bukur është një veprim jo i dashur për ta. Por kjo nuk do të thotë që fëmija s’mund të shkruaj bukur e drejt në të ardhmen!

Neglizhenca e punës me shkrim dhe kalimi i nxënësve nga klasa e parë në të dytë me 1 janë dy faktorë që ndikojnë për të pasur breza që nuk dinë të shkruajnë. Por nëse përpiqeni pak në këtë drejtim atëherë do jetë më lehtë për tejkalimin e këtij problemi.

Andaj ndiq këto këshilla dhe përmirëso dukshem shkrimin tek nxënësi apo fëmija juaj

-Vëzhgo fëmijen tek shkruan duke e pozicionuar në formë të përshtatshme
-Vëzhdo teksa mban lapsin në duar
– Në raste të veçanta fëmija mundet të provoj të shkruaj edhe me  kimik, sepse është shumë më i lehtë për shkrim
-Printo fleta me fjali te plota me ngjyrë shumë të lehtë, të cilat mund të punohen M.Word, e mbi të cilat mundet me praktiku bukurshkrimi.
– Mos i beni presion fëmijës

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Artistja nga Kosova, Doruntina Kastrati, prezanton ekspozitën e saj të parë në Gjermani

Artistja nga Kosova, Doruntina Kastrati, prezanton ekspozitën e saj të parë solo në Gjermani,...

Elenë Stublla, mësuesja shembull – angazhohet dhe në zbulimin e talentëve të vegjël

Është një mësuese e re, por me plotë vullnet për punë. Përveç punon jashtëzakonisht...

Hendeku në klasat e shkollës

Teksa shkollat rihapen, si mund të fitojnë nxënësit kohën e humbur? Të varfrit e...

Interesante: Nxënësit e një shkolle ia tregojnë Bidenit “hilet” që kanë bërë gjatë mësimit online

Nxënësit në një klasë të pestë të Virxhinias i thanë presidentit Joe Biden dhe...