E mërkurë, 29 Mars, 2023

Ndërtohet një bibliotekë prej plastike për fëmijët jetimë

- Advertisement1-

Kjo është një nga biblikotekat më unike në Mianmar, e ndërtuar me mbeturina plastike të ricikluara, për fëmijët jetimë të qytezës Yangon.


Edhe pse duhet të kishte mirapritur lexuesit e saj të rinj për këtë vit, biblioteka qëndron e zbrazët pa libra ose arkiva dhe shkak është konflikti pas grushtit të shtetit në Mianmar.

- Advertisement -

Projekti i bibliotekës në Taikkyi, një lagje në veri të qytetit më të madh të Mianmarit, filloi në dhjetor 2020 si një sipërmarrje e OJQ-ve dhe ka marrë donacione të mbeturinave plastike nga komuniteti lokal.

Duket si një shtëpi kukullash me mure shumëngjyrësh të bëra me “eko-tulla” brenda kornizave metalike, të punuara nga vullnetarët.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Nga Malvina Lamçe-Rista: Dikur kur të kritikonte mësuesja ktheheshe kokëulur në shtëi, sot nxënësi…

“Për çfarë duhet të jesh mësues kur nuk të lenë të punosh siç duhet?...

Shkolla fillore “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit shënon Ditën e shkollës me disa aktivitete

Shkolla fillore "Ilaz Thaçi" në Han të Elezit ka shënuar Ditën e shkollës. Për këtë...

Drejtoresha Ardita Brahimi-Idrizi: Vlerësimi i përformancës së mësimdhënësve, rol kyç në reformat e personelit arsimor

Në të kaluarën vlerësimi i performancës ka qenë më tepër i koncentruar në atë...

Mësuesja Ariana Rizvanolli: Përvoja e punës që mora nga Kosova më beri të kem sukses në Gjermani

Me ambicien dhe pasionin që e karakterizon, Ariana Gala Rizvanolli, vazhdon ta ushtrojë profesionin...