E diel, 5 Shkurt, 2023

Nagavci tregon punët që ka bërë si ministre e Arsimit: Kemi ndarë 1856 bursa…

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka treguar disa nga punët e bëra nga MASHT.

Ajo thotë se kanë ndarë rreth 2 mijë bursa elitare.

- Advertisement -

Postimi i saj:

U bëra pjesë e tryezës së organizuar nga Grupi Parlamentar ku biseduam për dhunën me bazë gjinore, si dhe për veprimet e ndërmarra nga MAShTI në kuadër të objektivave:

✅Sesione informuese në tërë Republikën e Kosovës.

- Advertisement -

✅Kemi qenë pjesë e hartimit të Strategjisë Nacionale për parandalimin e dhunës në familje.

✅1,856 bursa elitare, përfitues ishin 74 djem dhe 130 vajza.

✅1,365 bursa për gratë dhe vajzat që studiojnë në STEM.

- Advertisement -

✅14 bursa për studentë me nevoja të ve;anta, 13 vajza dhe 1 djalë.

✅100 asistentë për fëmijët me nevoja të ve;anta dhe pritet të punësohen edhe 300 të tjerë.

Si MAShTI, synojmë nxitjen e procesit të ndryshimit të normave shoqërore me një mjedis mbështetës për avancimin e të drejtave dhe mundësive të barabarta për gratë dhe burrat.

U zotova se do të vazhdojmë bashkëpunimin me të gjithë deri në eliminimin e padrejtësive që u bëhen grave dhe vajzave.

Përkrahja e vajzave dhe grave do të jetë e vazhdueshme, sepse vetëm me emancipimin e plotë të gruas garantohet zhvillimi i shoqërisë mbi baza të shëndosha, përfshirë zhvillimi ekonomik dhe mirëqenien qytetare.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Shkencëtari nga Deçani sjell një vizion të ri shkencor në Fizikë

Shkencëtari nga Deçani, Naim Krasniqi me punë dhe banim në Francë, ka botuar librin...

Ankohen studentët për kushtet në konvikte: Ka mungesë të ujit e internetit, banjot e papastërta

Mungesa e ujit të nxehtë, papastërtia në banja, mungesa e internetit të rregullt, janë...

E FUNDIT: “Do ta dërgojmë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit”

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave bëri publik koeficientin në vlerë të...

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...