E diel, 5 Shkurt, 2023

Nagavci: Synojmë arsim cilësor dhe të digjitalizuar

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka treguar vizionin dhe misionin që ka MASHT për zhvillimin e arsimit, dhe konkretisht rezultatet që synohen të arrihen gjatë 2023-tës, shkruan Albanian Education.

✴️Misioni:

- Advertisement -

Zhvillimi i arsimit, shkencës dhe inovacionit duke u bazuar në cilësi, qasje gjithëpërfshirëse dhe llogaridhënie.

🔼Qëllimet strategjike:

🔴Arsim cilësor gjithëpërfshirës dhe i digjitalizuar;

- Advertisement -

🔴Harmonizim i arsimit dhe aftësimit profesional me kërkesat e tregut të punës;

🔴Menaxhimi efektiv i sistemit të arsimit në të gjitha nivelet;

🔴Arsim i lartë me cilësi dhe integritet, në harmoni me standardet ndërkombetare;

- Advertisement -

🔴Përmirësim i mjedisit për kërkime dhe inovacion.

🔼Rezultatet që synojmë të arrijmë gjatë vitit 2023:

📍Miratojmë politikat kyçe që çojnë përpara qëllimet tona strategjike:

✅Finalizojmë plotësim-ndryshimin e 4 ligjeve:

•Ligji për kërkime Shkencore dhe Inovacion,

•Ligji për inspektoratin e Arsimit,

•Ligji për maturën shtetërore dhe

•Ligji për profesionet e rregulluara;

✅Kompletojmë dhe përmirësojmë legjislacionin sekondar;

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Shkencëtari nga Deçani sjell një vizion të ri shkencor në Fizikë

Shkencëtari nga Deçani, Naim Krasniqi me punë dhe banim në Francë, ka botuar librin...

Ankohen studentët për kushtet në konvikte: Ka mungesë të ujit e internetit, banjot e papastërta

Mungesa e ujit të nxehtë, papastërtia në banja, mungesa e internetit të rregullt, janë...

E FUNDIT: “Do ta dërgojmë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit”

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave bëri publik koeficientin në vlerë të...

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...