E diel, 29 Janar, 2023

Nagavci: Plani Strategjik i Arsimit 2022-2026 do të miratohet muajt në vijim

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, thotë se është e nderuar të jetë pjesë e agjendës së kërkimeve dhe inovacionit bashkë me ministrat e Ballkanit Perëndimor që po zhvillohet në Tiranë nën kujdesin e Komisioneres Europiane për Inovacionin, Kërkimin, Kulturën, Edukimin dhe Rininë, Mariya Gabriel.

Ajo thotë se Plani Strategjik i Arsimit 2022-2026 do të miratohet në muajt në vijim, themelimin e Këshillit Kombëtar të Shkencës, i cili po harton Programin e ri Kombëtar të Shkencës, rishikimin e Ligjit dhe Veprimtarinë Shkencore, si dhe Rregulloren që ofron një instrument financiar për mbështetjen e veprimeve të inovacionit në Kosovë përmes skemave të kuponëve

- Advertisement -

Postimi i saj:

E nderuar të jem pjesë e agjendës së kërkimeve dhe inovacionit bashkë me ministrat e Ballkanit Perëndimor që po zhvillohet në Tiranë nën kujdesin e Komisioneres Europiane për Inovacionin, Kërkimin, Kulturën, Edukimin dhe Rininë, Mariya Gabriel.

Aktualisht, po trajtojmë një nga sfidat tona në gjenerimin e rezultateve të të dhënave në nivel kombëtar dhe është duke u zhvilluar Sistemi Informativ i Kërkimit në Kosovë.
Po ashtu, i jemi bashkuar Anketës Sociale Evropiane si vend mysafir për raundin e 11-të.

- Advertisement -

Në fjalën time përmenda edhe programin COST, për takimin në Prishtinë të grupeve punuese të Institutit Evropës Juglindore për Teknologjitë e Qëndrueshme (SEEIST).

Qeveria e Kosovës për avancimin e shkencës dhe inovacionit, ka hartuar dokumentet kryesore

Për avancimin e shkencës dhe inovacionit, Qeveria e Kosovës ka hartuar dokumentet kryesore strategjike si Strategjia e Specializimit Smart dhe Plani Strategjik i Arsimit 2022-2026 që do të miratohen në muajt në vijim, themelimin e Këshillit Kombëtar të Shkencës, i cili po harton Programin e ri Kombëtar të Shkencës, rishikimin e Ligjit dhe Veprimtarinë Shkencore, si dhe Rregulloren që ofron një instrument financiar për mbështetjen e veprimeve të inovacionit në Kosovë përmes skemave të kuponëve.

- Advertisement -

Si Ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, dhe si Qeveri e Republikës së Kosovës po angazhohemi t’i synojmë ato.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...