E martë, 31 Janar, 2023

Nagavci përcjell nga afër punën e mësuesve shqiptarë në Suedi: Janë 9 mijë nxënës, e 158 mësues

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci po qëndron në Suedi, ku nga afër ka përcjell punën e mësuesve shqiptarë atj.

Ajo ka treguar se ka marrë pjesë në një orë mësimore të klasës së parë në shkollën Rebbelbegaskolan me mësues Xhevat Isufi, në qytetin Ängelholn të Suedisë.

- Advertisement -

Nagavci thotë se janë 9 mijë nxënës, e 158 mësues

Postimi i saj:

Kënaqësi të përcjell nga afër punën që mësuesit tanë shqiptarë bëjnë me fëmijët e mërgatës.

- Advertisement -

Mora pjesë në një orë mësimore të klasës së parë në shkollën Rebbelbegaskolan me mësues Xhevat Isufi, në qytetin Ängelholn të Suedisë.

Është ndjenjë e papërshkruar të shohësh te këta fëmijë dëshirën për të mësuar gjuhën amtare, vullnet i bartur edhe nga prindërit i tyre.

Gjatë kësaj vizite takova edhe drejtoreshën e shkollës Mara Hidestal e cila më informoi se si shkollë, e kanë shumë të rëndësishme mbarëvajtjen e procesit mësimor në gjuhën shqipe.

- Advertisement -

Mërgata jonë në Suedi është me fat, pasi mësimi plotësues shqip këtu, pas Finlandës, është më mirë i organizuar krahasuar me të gjitha vendet tjera ku mbahet mësimi shqip.

Në sistemin arsimor të Suedisë, prej arsimit parashkollor e deri në shkollimin e mesëm, janë të përfshirë rreth 9 mijë nxënës shqiptarë, ose 60 për qind e fëmijëve shqiptarë dhe 158 mësues.

Qëllimi kryesor i mësimit të gjuhës amtare, është ruajtja e identitetit dhe integrimi sa më i shpejtë dhe i mirë në vendet pritëse. Duke e njohur mirë gjuhën amtare, edhe rezultatet në gjuhët tjera e në mësim janë më të larta.

https://www.facebook.com/arberienagavci/posts/561737612179412?__cft__[0]=AZXpVWaOGIOKBj5JIQVq8TD-2AFhVUqNG-WtNxgtxU5PcOgtyJBk-BUYS5MLYiGzVSkDgk6g4Xydd9ixWmnWBxC3BJxYtVB3DZ8qmVA4Tp2vRWl-pWRB0WiyzOW1Vm31phUpfDUgSIqg6TxaVJyaYuGK7y2ecHm4lWGXDsxQ9Y7ysw&__tn__=%2CO%2CP-R

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...

Çfarë “befasie” po përgatit Kurti për punëtorët e sektorit publik – a do zbulohet deri në mbrëmje vlera e koeficientit?

Sot është dita e fundit e muajit janar dhe vlera monetare e koeficientit të...

Dita e fundit e janarit, vlera e koeficientit të pagave mbahet i fshehtë – PSE?

“Në janar do të vendoset vlera e koeficientit. Nuk mund ta përcaktojmë koeficientin me...