E diel, 5 Shkurt, 2023

Nagavci kërkesë Fakultetit të Edukimit: Të nxjerrni mësimdhënës sa më të përgatitur

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të Kosovës për Hulumtime Arsimore – KICER 2022, organizuar nga Fakulteti i Edukimit i UP- së, ku do të prezantohen rreth 65 punime të fokusuara te mësimdhënia, menaxhimi në arsim, zhvillimi në fëmijërinë e hershme, edukimi inkluziv dhe tema të tjera me rëndësi.

Ajo me këtë rast tha se e ka përgëzuar Fakultetin e Edukimit për përkushtimin që të nxjerrin mësimdhënës sa më të përgatitur, çka tha se konferencat e tilla janë të nevojshme për të avancuar praktikat e përgatitjes së mësimdhënësve.

- Advertisement -

Postimi i tij:

Kërkimi në fushën e arsimit është i nevojshëm për të pasuruar rezultatet shkencore dhe për të përmirësuar praktikat mësimore.

”Zhvillimi i qasjes së bazuar në dëshmi në edukim, në një kontekst në ndryshim” është tema e Konferencës Ndërkombëtare të Kosovës për Hulumtime Arsimore – KICER 2022, organizuar nga Fakulteti i Edukimit i UP- së, ku do të prezantohen rreth 65 punime të fokusuara te mësimdhënia, menaxhimi në arsim, zhvillimi në fëmijërinë e hershme, edukimi inkluziv dhe tema të tjera me rëndësi.

- Advertisement -

Hulumtimet në arsim udhëzojnë reformën në arsim dhe kontribuojnë shumë në ndryshimin e shoqërisë në mënyrë që të avancohet niveli i punës shkencore dhe akademike në universitet.

Prandaj, përgëzova Universitetin e Prishtinës dhe Fakultetin e Edukimit për përkushtimin që të nxjerrin mësimdhënës sa më të përgatitur, si dhe për organizimin e kësaj konference, e cila është përpjekje serioze për të avancuar praktikat e përgatitjes së mësimdhënësve.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Shkencëtari nga Deçani sjell një vizion të ri shkencor në Fizikë

Shkencëtari nga Deçani, Naim Krasniqi me punë dhe banim në Francë, ka botuar librin...

Ankohen studentët për kushtet në konvikte: Ka mungesë të ujit e internetit, banjot e papastërta

Mungesa e ujit të nxehtë, papastërtia në banja, mungesa e internetit të rregullt, janë...

E FUNDIT: “Do ta dërgojmë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit”

Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave bëri publik koeficientin në vlerë të...

22 libra që duhet të lexoni patjetër në jetë

1.“Për kë bien këmbanat” – Ernest Hemingueji Një nga veprat më të mira Heminguejit, “Për...