E martë, 31 Janar, 2023

Minsitrja Nagavci publikon draftin për Arsimin 2022-2026 / Dokument

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka njoftuar se është publikuar drafti i Strategjisë së Arsimit 2022-2026, i cili përmban 5 objektiva.

Një prej tyre siç thotë Nagavci është ngritja e cilësisë së arsimit parauniversitar:

- Advertisement -

Postimi i saj:

Është publikuar drafti i Strategjisë së Arsimit 2022-2026, i cili përmban 5 objektiva:

?Rritje e përfshirjes dhe qasje e barabartë në edukimin në fëmijërinë e hershme.

- Advertisement -

?Ngritja e cilësisë së arsimit parauniversitar përmes konsolidimit të mekanizmave për sigurim të cilësisë dhe ofrimit të mësimdhënies cilësore.

?Harmonizimi i arsimit dhe aftësimit profesional me zhvillimet dinamike të teknologjisë dhe tregut të punës, në funksion të mësimit gjatë gjithë jetës.

?Përmirësimi i cilësisë, integritetit dhe konkurrueshmërisë së arsimit të lartë.

- Advertisement -

?Përdorimi i teknologjisë digjitale për përmirësimin e shërbimeve dhe të cilësisë në arsim, në përputhje me trendet e transformimit digjital.

Arsim cilësor dhe gjithpërfshirës që zhvillon potencialin dhe kompetencat e individëve si dhe inkurajon mësimin gjatë gjithë jetës, në përputhje me trendët e transformimit global.
Komentet dhe idetë tuaja janë shumë të rëndësishme për ne, prandaj ju ftojmë të lexoni draftin dhe të dërgoni komentet deri më datën 8 korrik.

Lexoni draftin KËTU

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Prezantohet nesër: Kaq pritet të jetë vlera e koeficientit të pagave

Këtë javë pritet të hyjë në fuqi Ligji i ri i pagave në Kosovë,...

Në mungesë të kuadrit, nuk ka mësim në gjimnazin e matematikës

Nxënësit e gjimnazit “Matematikë dhe Informatikë” në Shkup edhe javën e dytë të gjysmë-vjetorit...

ORCA: Senati i UP-së ka shpallur plagjiatorë profesorët Bujar Dugolli e Ardian Kastrati

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA), përmes një njoftimi për media ka...

Sindikatat reagojnë për mos publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria po tallet, nuk i harrojmë këto lojëra

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës, Ali Gashi ka thënë se...