E enjte, 9 Shkurt, 2023

Ministrja Nagavci: Do të lansohet programi për trajnimin e edukatorëve

- Advertisement -

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, po qëndron në Leipzig të Gjermanisë ku po merr pjesë në Konferencën e 15-të “Arsimi i të Rriturve”.

Ajo ka bërë të ditur se në fund të muajit qershor, në kuadër të Fakultetit të Edukimit të Universitetit të Prishtinës, do të promovohet lansimi i programit “Curriculum GlobALE” për trajnimin e edukatorëve që merren me Arsimin e të Rriturve.

- Advertisement -

Postimi i saj:

Ndryshimet shoqërore dhe ekonomike e bëjnë të domosdoshëm Arsimin e të Rriturve, pasi që mundëson përshtatjen e njohurive dhe shkathtësive me këto ndryshime.

Në Konferencën e 15-të “Arsimi i të Rriturve”, e cila po mbahet në Leipzig të Gjermanisë, po shkëmbejmë përvojat lidhur me zhvillimin e politikave dhe programeve të arsimit për të rritur nga më shumë se 32 shtete.

- Advertisement -

Në trend me zhvillimet globale, po punojmë që ta zhvillojmë këtë segment të rëndësishëm të arsimit, për t’i dhënë mundësi secilit qytetar të Kosovës të përshtatet me digjitalizimin dhe ndryshime të tjera përmes mësimit gjatë gjithë jetës.

Në vazhdimësi të Konferencës dhe të bashkëpunimit me DVV International në Kosovë, do të ndërmarrim ndër tjera:

?Në fund të muajit qershor, në kuadër të Fakultetit të Edukimit të Universitetit të Prishtinës, do të promovohet lansimi i programit “Curriculum GlobALE” për trajnimin e edukatorëve që merren me Arsimin e të Rriturve.

- Advertisement -

?Do të hapen dy qendra të reja për Arsimin e të Rriturve, bazuar në modelin e shkollave popullore gjermane.

?Do të krijohet një rrjet i ri për Arsimin e të Rriturve, i cili do të mundësojë koordinimin, bashkëpunimin dhe menaxhimin e të dhënave në nivel kombëtar.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...