E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Ministria e Arsimit: Vlerësimi i performances së mësimdhënësve i rregulluar me akte nënligjore

- Advertisement -

Ka kohë që në Kosovë disktuohet rreth çështjes nëse duhet të testohen mësimdhënësit e punësuar apo jo.

Kids of Kosova dhe Albanian Education Education ka kontaktuar me Ministrinë e Arsimit për t’i pyetur rreth kësaj çështje.

- Advertisement -

Zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Pupovci, ka thënë se vlerësimi i performancës është i rregulluar me akte nënligjore.

Ai ka thënë se ka nevojë për t’u rishikuar si metodologji, por jo të testohen me shkrim mësuesit.

“Nuk ka asnjë plan që të bëhet testimi i mësimdhenesve në Kosovë. Vlerësimi i performances së mësimdhënësve është i rregulluar me akte nënligjore dhe ka nevojë për t’u rishikuar si metodologji, por nuk është ideja që ky vleresim të bëhet në formë testi”, ka deklaruar ai për Kids of Kosova.

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

SBAShK-u lëshon pe: Ta pezullojmë grevën deri në janar, mësimi të fillojë më 3 tetor

Janë bërë 1 muaj e tri ditë, që kur ka filluar greva nga Bashkimi...

SHBASHK-u fillon të marr mendimin e anëtarësisë për pezullimin e grevës

Sindikata e Bashkuar e Arsimit është duke shqyrtuar mundësinë e pezullimit të grevës, ka...

Me një abetare të madhe, aksion para Ministrisë së Arsimit

Aleanca e të Rinjve të Kosovës ka zhvilluar një aksion simbolik para Ministrisë së...

Edhe një mërgimtar tjetër i gatshëm t’ua jap nga 100 euro mësuesve

Mërgimtarët po vazhdojnë të tregojnë gatishmëri për t’i ndihmuar mësuesit kosovar. Edhe Fitim Krasniqi, nga...