E diel, 29 Janar, 2023

Ministria e Arsimit vjen me njoftimin e fundit

- Advertisement -

Zyrtarë të Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit kanë filluar vizitat monitoruese për procesin e evidentimit dhe shpërndarjes së teksteve shkollore.

MASHT njofton se kjo vizitë është realizuar në bashkëpunim me përfaqësues nga Drejtoria Komunale e Arsimit të Prishtinës, Inspektorati i Arsimit dhe aktivet profesionale të shkollave.

- Advertisement -

Aktivet profesionale e kanë përgjegjësinë e plotë të shqyrtimit dhe përzgjedhjes së teksteve shkollore sipas katalogut të dërguar nga MAShTI. Tekstet janë të dërguara në formë elektronike dhe duhet të përzgjedhen si të tilla.

Për herë të parë, MAShTI ka hartuar një Udhëzues për evidentimin dhe shpërndarjen e teksteve shkollore, i cili përshkruan obligimet e akterëve të përfshirë në këtë proces.

Në vijim, do të realizohen vizita monitoruese në të gjitha rajonet e Republikës së Kosovës, për të siguruar mbarëvajtjen e procesit të përzgjedhjes së teksteve shkollore.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Jasharaj për (mos) publikimin e vlerës së koeficientit: Qeveria të mos bëjë veprime që acarojnë situatën

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Vdes profesori universitar kosovar, në një aksident komunikacioni në Bullgari

Një aksident me fatalitet ka ndodhur dje në Bullgari. Si pasojë e këtij aksidenti ka...

Rrahman Jasharaj: Misteri i pagave, e papranueshme koeficienti nën 120 euro

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për Paga – koeficienti mbahet sekret

Më 1 shkurt zyrtarisht do të hyjë në fuqi Ligji për paga për sektorin...