E shtunë, 25 Qershor, 2022

Metoda tërheqëse të nxëni që mund t’i praktikoni me nxënësit dhe fëmijët tuaj

spot_img
- Advertisement -

Metodat e të nxënit që përdorni për nxënësit tuaj të vegjël duhet të jenë sa më të qarta, tërheqëse dhe argëtuese. Për juve që punoni me fëmijët e arsimit parashkollor dhe fillor, iu sugjerojmë disa nga idetë e veçanta të praktikantes Elena Spahollari.

Shpesh herë ndodh që fëmijët të mos e kuptojnë një koncept e të na pyesin rreth tij. Pavarësisht se ne mund t’ia shpjegojmë, ekziston fakti që ata përsëri mund të mos e kuptojnë. Mundësia për ta mësuar mund të jetë e vogël, nëse metoda që përdorim nuk është shumë e qartë.

- Advertisement -

Gjithashtu këto mundësi mund të rriten, nëse metodat janë tërheqëse dhe argëtuese për ata. Dhe për t’iu ardhur në ndihmë prindërve dhe mësuesit, që punojnë me fëmijët e arsimit parashkollor dhe fillor, iu sugjeroj disa nga idetë e Elena Spahollari, praktikante në Arsimin Fillor.

►Aktiviteti i mëposhtëm konsiston në vendosjen e pikave sipas numrave që i korespodon. I ndihmon fëmijët të përvetësojnë renditjen e numrave dhe të argëtohen duke i mësuar ato.

- Advertisement -

- Advertisement -

/portalishkollor/

- Advertisement -

Share

spot_img

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Në mënyrë madhështore mbahet ceremonia e diplomimit të maturantëve të gjimnazit “Hamdi Berisha” në Malishevë

Më 20 qershor me një organizim madhështor është mbajtur ceremonia e diplomimit të maturantëve. Fillimisht,...

Universiteti i Pejës dyshohet se kurdisi konkursin për pozitën “Zyrtar Ekzekutiv i Këshillit Drejtues”

Universiteti i Pejës “Haxhi Zeka” më datën 19 prill, kishte hapur konkurs për pozitën...

Kur është koha më e mirë që një fëmijë të flejë me jastëk dhe batanije?

Edhe pse tingëllon e pakëndshme, kini kujdes se çfarë vendosni në krevatin e tyre,...

Semi-maturantët “ekspertë të kopjimit”, testi i arritshmërisë shpërndahet me të madhe në Facebook

Sot është duke u mbajtur pjesa e parë e testit të arritshmërisë, të cilit...