E enjte, 9 Shkurt, 2023

Mësuesja tregon metodën e thjeshtë se si i bën nxënësit e saj ta dëgjojnë

- Advertisement -

Një edukatore e zgjuar zbulon metodën e thjeshtë që garanton që studentët t’i kushtojnë vëmendje asaj.

Kaitlyn O’ Nan që mëson fëmijët e klasës së katërt në Amerikë betohet për këtë teknikë komunikimi.

- Advertisement -

Mësuesja e shkollës fillore postoi në llogarinë e saj në TikTok për të shpjeguar saktësisht se si sigurohet që nxënësit e saj të argëtohen ndërsa e dëgjojnë.

Duke postuar nën domenin @thefirstgradeteacher, ajo tha: “Kam një histori gazmore të ditës për ju. Pasi pashë një video për të pasur një fjalë si kod, më duhej ta bëja në klasën time”.

Kaitlyn zbulon se teknika përfshin të kesh një fjalë si kod, që mësuesi duhet ta thotë përpara se studentët të mund të bëjnë atë që udhëzoni. “Studentët nuk mund të bëjnë atë që ju kërkuat të bënin derisa të thoni fjalën e kodit. Kjo i ndalon studentët të përpiqen të bëjnë atë që po thoni ndërsa ju po jepni udhëzimet”, tha ajo. “Çdo ditë unë do t’i lë studentët të zgjedhin fjalën e kodit. Dëshironi të dini se çfarë zgjodhën sot? Ata zgjodhën gjyshen”, shtoi zonja O Nan ndërsa zbuloi tabelën e saj të bardhë.

- Advertisement -

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Mësuesja Alketa Ipeku: Edhe unë shoh në Tik Tok, por nuk ka gjithmonë informacione të sakta

Nxënësi duhet të ndërgjegjësohet dhe të bindet se, jo çdo informacion i ofruar në...

Letra e mësueses së moshuar që është përshendetur nga e gjithë bota

Një mësues në pension i shkroi letër gazetës lokale për t’i dhënë fund mendimit...

Sfidat e një mësimdhënësi

Shpend Rrukiqi, mësues i lëndës së matematikës, përcjell të gjitha karakteristikat dhe veçoritë që...

Nxënësi i klasës së katërt dërgoi në shkollë një vizatim, kur e panë mësuesit menjëherë i telefonuan policisë

Policia e Floridës kishte arrestuar në vitin 2017 Robert Paul Alexandar Edwards 33-vjeç, kur...